Kiindulópont: 2020-ban kötött lakásbiztosítást kell optimalizálni

Ügyfelünk 4 éve kötött lakásbiztosítást egy akkori értéken 223 millió forintos újjáépítési értékű ingatlanra. A lakásbiztosítás akkori éves díja 320 ezer forint volt. 

Az elmúlt évek során az ügyfél folyamatosan indexált, tehát emelt az éves díjon az infláció miatt. Ezzel a biztosítási összeg is nőtt. 

2024-ben:

 • a biztosítás éves díja 570 ezer forintra,
 • a biztosítási összeg pedig 400 millió forintra emelkedett. 

Végeredmény: közel feleakkora díj, de nagyobb biztosítási összeg

Lakásbiztosítási szakértőnkkel az ügyfél új biztosítást kötött a napokban. Az új biztosítás:

 • éves díja 242 ezer forint lett,
 • a biztosítási összeg pedig 450 millió forint.
 • Nem csak olcsóbban kapott nagyobb védelmet az ügyfél: sikerült ezen az áron az ingóságokat is biztosítani, 20 millió forint értékben.

Keressünk neked kedvezőbb ajánlatot?

Nézesd át lakásbiztosításodat tanácsadónk segítségével. A piacon lévő ajánlatok 90 százalékát összehasonlítjuk neked.

Ezt csinálta a GRANTIS lakásbiztosítási szakértője

Hogyan értük el a fentieket, miután az ügyfél felkért minket, hogy vizsgáljuk meg a lakásbiztosítását? 

Csak annyit tettünk, amit egy független pénzügyi szakértőnek tennie kell:

 1. Igényfelmérő beszélgetés során megismertük az ügyfél helyzetét és igényeit.
 2. A felmérés alapján azonosítottuk azokat a pontokat, amikre tapasztalatunk szerint érdemes odafigyelni egy lakásbiztosításnál, de az ügyfélben nem merülnek fel, mint kockázat. Az első két lépés abban segített, hogy pontos képet kapjunk arról, milyen kockázatokat kell kezelnünk a lakásbiztosítás során. 
 3. Megvizsgáltuk a korábbi szerződését és kiszűrtük azokat a biztosítási fedezeteket, amikért az ügyfél ugyan fizetett, de nem volt rá szüksége (jellemzően ilyenek az életbiztosítási fedezetek, ha egyébként van megfelelő életbiztosítás, vagy például kisállat biztosítás, ha nincs kisállat). Azt is megvizsgáljuk, hogy a meglévő lakásbiztosítás felmondása jár-e negatív anyagi következménnyel, például hűségidő megszűnése miatti kötbérezéssel. Ezzel a lépéssel tovább pontosítottuk az igényt és már optimalizáltuk a következő szerződés biztosítási tartalmát. 
 4. Az így felépült igény szerint kalkulációt készítettünk az ügyfélnek. Független pénzügyi tanácsadóként a lakásbiztosítási piac 90%-át versenyeztetjük meg – köztük a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokat – ilyenkor a legjobb ajánlatokért, hogy garantáltan a legkedvezőbb ajánlatok közül választhasson az ügyfél.
 5. Érvényesítettük a biztosítóknál általánosan elérhető árkedvezményeket, mint például: éves díj fizetése és bankkártyás fizetés. Ezekkel 10-15 százalékkal csökkenthető a biztosítás díja.  
 6. A legkedvezőbb 3 ajánlatra egyedi árkedvezményeket alkudtunk ki a biztosítóknál, amivel további 15-20 százalékkal tudjuk csökkenteni a díjat. 
 7. A legjobb ajánlatok közül az ügyfél kiválasztja a számára legmegfelelőbbet. Ebben a pontban a döntést további információkkal támogatjuk. Elmondjuk, hogy mi jellemző a biztosítóra a kárrendezés szempontjából, mennyire együttműködő tapasztalatunk szerint. Elmondjuk, hogy pontosan mi a teendő kár esetén, mennyire egyszerű a kárbejelentés folyamata.
 8. Mivel ügyfeleinket nem csak a szerződéskötés során támogatjuk, hanem a szerződés időtartama alatt is fordulhat hozzánk például segítségért kárbejelentéshez, azt is pontosan egyeztetjük, hogy mi a teendője ilyen helyzetekben.
 9. Amikor az ügyfél kiválasztotta a számára megfelelő biztosítást, végigvezetjük az adminisztráció folyamatán a meglévő biztosítás felmondásától az új biztosítás megkötéséig.

Összefoglalva

Érdemes évente, de legalább kétévente szakértőnkkel átnézetni a lakásbiztosítodat, hogy az mindig az ingatlan aktuális értékének megfelelő védelmet nyújtson. A legjobb, ha a lehető legtöbb biztosítótól kérsz ajánlatot, és ebben egy olyan biztosító független szakértői csapat, mint a GRANTIS gyorsan és eredményesen tud neked segíteni. A piac rendszeres összehasonlításával csökkentheted a biztosításod díját vagy jobb szolgáltatást kaphatsz, vagy éppen – ahogy a fenti eset is mutatja – mindkettőt.

Azért azt fontos tudnod, hogy nem az az általános tendencia, hogy minden biztosítás olcsóbb lesz. Nincs rá garancia, hogy biztosan alacsonyabb lesz a díj, amit kalkulálunk, de hogy teljeskörűbb és személyre szabottabb lesz, az biztos. Az alapos átnézés eredményezheti azt, hogy neked is olcsóbb lesz a biztosításod. Ám sokkal fontosabb, hogy a biztosítási összeg megfelelő legyen, és minden benne legyen a biztosításodban, amire szükséged lehet. 

A lakásbiztosítási kampánynak köszönhetően neked is lehetőséged van arra, hogy soron kívül, az évfordulón felül idén márciusban jobbra cseréld a lakásbiztosításodat. 

Te is átnézetnéd velünk a lakásbiztosításodat? Díjmentesen segítünk, és ehhez csak a lenti űrlapot kell kitöltened.