A legtöbb vagyonbiztosítást összehasonlítjuk ügyfeleinknek

A vagyonbiztosításoknak sok típusa létezik:

Lakásbiztosítás

Fedezi a házban vagy lakásban bekövetkező károsodás vagy megsemmisülés helyreállítását, valamint a benne lévő személyes tárgyak károsodását vagy ellopását. A lakásbiztosítás kiterjed a viharkárokra, tűzvészekre, betörésekre és vandalizmusra is.

Egy klasszikus lakásbiztosítás fedezi a lakás szerkezetében okozott károkat, valamint a lakásban lévő ingóságokat. A biztosítás fedezi a következő károkat:

 • Tűz: Villámcsapás, robbanás okozta tűz esetén a lakás szerkezetében és az ingóságokban okozott károk.
 • Vihar: Vihar, jégeső, hó okozta károk a lakás szerkezetében és az ingóságokban.
 • Víz: Csőtörés, beázás esetén a lakás szerkezetében és az ingóságokban okozott károk.
 • Betörés: Betörés során ellopott vagy megrongált ingóságok.
 • Vandalizmus: Vandalizmus során megrongált ingóságok.
 • Egyéb: Lopás, rongálás, üvegkár, elektromos áramütés okozta károk.

A lakásbiztosítások díja a lakás típusától, méretétől, fekvésétől, a biztosított ingóságok értékétől és a választott önrésztől függ.

Ingóságbiztosítás

Az ingóságbiztosítás a lakásbiztosítás egy kiegészítő része vagy önállóan köthető biztosítás, ami kifejezetten a lakásban vagy házban található ingóságok védelmére szolgál. Ezek jellemzően bútorok, berendezések, személyes tárgyak, amiket nem közös tereken, hanem a lakóingatlanban tárolsz.

A pontos fedezet biztosítótársaságtól függően változhat, de általánosságban az ingóságbiztosítás az alábbiakra nyújthat védelmet:

 • Tűz:​ Villámcsapás, robbanás okozta tűz esetén a benne lévő ingóságok károsodása vagy megsemmisülése.
 • Víz:​ Csőtörés, beázás esetén a lakásban lévő ingóságok károsodása.
 • Betörés:​ Betörés során ellopott vagy megrongált ingóságok.
 • Vandalizmus: Vandalizmus során megrongált ingóságok.
 • Természeti csapások: Jégeső, vihar által okozott károk az ingóságokban

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB)

Ez a biztosítás minden Magyarországon forgalomban lévő gépjárműre kötelező. A KGFB fedezi a másoknak okozott károkat, beleértve a személyi sérüléseket, a haláleseteket és az anyagi károkat. A KGFB díja a gépjármű típusától, a motorteljesítményétől, a bónusz-malusz besorolásától és a lakhelyétől függ.

Casco biztosítás

A casco biztosítás nem kötelező, de kiegészítő védelmet nyújt a gépjármű tulajdonosának a saját autójában okozott károk esetén. A casco biztosítás fedezi a totálkárt, a lopást, a törést, a vandalizmust és az elemi károkat (pl. viharkár, jégkár). A casco biztosítás díja a gépjármű típusától, életkorától, értékétől és a választott önrésztől függ.

Ezen kívül az autóra köthetők még kiegészítő biztosítások is, mint például:

 • Balesetbiztosítás: Ez a biztosítás fedezi a sofőr és az utasok személyi sérülését a balesetek esetén.
 • Jogvédelmi biztosítás: Ez a biztosítás jogi tanácsadást és képviseletet nyújt a sofőrnek jogi viták esetén.
 • Üvegkár-biztosítás: Ez a biztosítás fedezi a szélvédő, ablakok és egyéb üvegfelületek megrongálódását.

Ekkor köss vagyonbiztosítást

A vagyonbiztosítás megkötését akkor javasoljuk, ha nem akarod kockáztatni, hogy neked kelljen kifizetni a helyreállítási költségeket egy kár esetén, például egy tetőcserét egy nagyobb vihar után, vagy beázással, tűzvésszel járó károkat.

Akkor is érdemes vagyonbiztosítást kötnöd, ha nagyértékű ingóságaid vannak, mint például napkollektorok, autó, de műtárgyakra vagy akár értékes növényekre is köthetsz biztosítást. Biztosítást köthetnek magánszemélyek, családok és vállalkozások is.

A vagyonbiztosítás megkötésekor fontos, hogy összehasonlítsd a különböző biztosítótársaságok által kínált díjakat és fedezeteket.

/c

A vagyonbiztosítás értékes védelmet nyújthat a pénzügyi veszteségek ellen a váratlan események esetén. Ha fontolgatod a vagyonbiztosítás megkötését, fontos, hogy tájékozódj a különböző típusokról és lehetőségekről. Lentebb jelentkezhetsz a Grantis vagyonbiztosítási szakértőihez, akik segítenek felmérni, hogy milyen biztosításra van pontosan szükséged és segítenek megtalálni a legeredményesebb pénzügyi védelmet.