Pénzügyi tanácsadásra amiatt van szükséged, mert milliókat veszíthetsz azzal, ha

 • nem használsz ki számodra is elérhető pénzügyi lehetőségeket, pl. adókedvezmény,
 • nem takarítasz meg,
 • drága és rossz megoldást választasz.

Mindez elkerülhető, ha van egy etikus és független pénzügyi szakértőd a GRANTIS-nál, aki segít tudatos döntéseket hozni.

Grantis pénzügyi tanácsadás - ügyfél és tanácsadó
Személyes pénzügyi tanácsadásunkon is részt vehetsz a budapesti Oktogon melletti irodánkban, de akár online tanácsadást is választhatsz

Milyen területeken tud pénzügyi tanácsadást nyújtani a GRANTIS?

 • Nyugdíj előtakarékosság tanácsadás
 • Gyermek megtakarítás + babakötvény tanácsadás
 • Egészségbiztosítás tanácsadás
 • Életbiztosítás tanácsadás
 • Megtakarítási tanácsadás
 • Vállalati biztosítás tanácsadás
 • Hitel tanácsadás
 • Lakásbiztosítás tanácsadás
 • Pénzügyi tanácsadás magánszemélyeknek és cégeknek

Miért a GRANTIS független pénzügyi tanácsadását válaszd?

Az ügyfél-visszajelzéseink és a médiaszerepléseink magukért beszélnek, de ha ez nem lenne elég, akkor mutatunk néhány bizonyítékot arra, hogy a GRANTIS valóban független, de emellett is több érvünk van, ami garantáltan meg fog győzni.

Nincs saját termékünk

Egy értékesítő csak a saját termékét fogja ajánlani neked, és sosem fog átküldeni a konkurenciához, akkor se, ha a másik ajánlat jobb. A Grantis egyetlen “terméke” a tanácsadás, tehát nincs saját pénzügyi konstrukciónk, így őszintén tudunk beszélni bármelyik ajánlatról.

Őszinték vagyunk veled

Nemcsak az előnyöket, hanem a hátrányokat is elmondjuk a pénzügyi konstrukciók kapcsán. Ha van valami lényeges az apróbetűs részben, arról tudni fogsz. Azt kapod, amire számítasz, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Akár az egész pénzügyi piacot összehasonlítjuk

A GRANTIS azért jött létre, hogy életed végéig legyen egy olyan pénzügyi tanácsadód, aki valóban függetlenként szolgálja az érdekeidet, és az ajánlatokat összehasonlítva a legjobbat találja meg neked.

Független közvetítőnek jogilag akkor mondhatja magát valaki, ha legalább három pénzintézet termékeit képes forgalmazni. Mi nem értük be ennyivel, és 20-nál is több pénzügyi szolgáltatóval kötöttünk szerződést, hogy meg tudjuk versenyeztetni az ajánlatokat, és a legjobbat adhassuk ügyfeleinknek.

Mindegy, kitől kapunk sikerdíjat

A pénzügyi piacon mindenki sikerdíjból (jutalékból) él, csak sokan nem vallják be. Ha rajtunk keresztül választasz konstrukciót, attól még az nem lesz drágább, mert a jutalékot így is, úgy is levonják mindenhol. Mi pont akkora jutalékot kapunk, mint a pénzintézet ügynöke, aki egyetlen terméket értékesít, csak mi meg is dolgozunk ezért a pénzért. A függetlenségünket pedig azért sem befolyásolja ez, mert nekünk mindegy, melyik pénzintézet sikerdíjából részesülünk, úgysincs köztük lényegi eltérés, mivel az MNB szabályozza ezek mértékét.

Nekünk fontosabb, hogy azt kapd, amivel elégedett leszel utána.

Nekünk fontosak az internetes visszajelzések

Mivel a megkeresések jelentős részét interneten keresztül kapjuk, így rendkívül fontos számunkra, hogy jó visszajelzések szülessenek rólunk az online felületeken. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha ügyfeleink valóban azt kapják, amit szerettek volna, és hosszú távon is elégedettek velünk. Ezeket a visszajelzéseket nem tudjuk sem szerkeszteni, sem törölni, ezért hiteles képet nyújtanak szolgáltatásunkról. Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink közel 100%-a pozitívan értékelt minket.

Válogatott szakértői gárdával dolgozunk

Tanácsadóink képzettségük és tapasztalatuk miatt a legjobbak közé tartoznak a szakmában. Elvárjuk tőlük, hogy a legmagasabb minőséget adják ügyfeleinknek. Folyamatosan ellenőrizzük, betartják-e szigorú irányelveinket. Mi a GRANTIS-nál felelősséget és garanciát vállalunk a pénzügyi tanácsadás jó minőségéért.

Tiéd a végső döntés

A végére jutott a talán legfontosabb érv: a lehetőségeket közösen beszéljük meg, de a végső döntés a tiéd.

Azt a konstrukciót választod, ami neked szimpatikus, nem erőltetünk semmit.

Mi az, amit ne várj a pénzügyi tanácsadásunktól

 • rábeszélés, tukmálás, erőszakos értékesítés

 • konkrét befektetési tanácsok (milyen részvényt, kriptovalutát vegyek?)

 • érthetetlen szakzsargon

 • mellébeszélés, apróbetűs részek elhallgatása

Ez vár rád, ha ingyenes pénzügyi tanácsadásunkra jelentkezel

 • Meglévő megtakarítások, életbiztosítások, hitelek, tartozások átnézése

 • Családi költségvetés áttanulmányozása

 • Igényeid, elvárásaid megismerése

 • Érthető magyarázatok

 • Hátrányok bemutatása az előnyök mellett

Havonta több száz megkeresést kapunk. Hogy milyen egy tanácsadás, arról ügyfeleink több ezer értékelést írtak a Google rendszerében.

De hogyan is néz ki a pénzügyi tanácsadásunk folyamata? Ezek nálunk a pénzügyi tanácsadás főbb lépései:

1. Hozzánk fordulsz egy személyes kérdéseddel

Cikkeinkben és összehasonlításainkban csak az általánosságokban tudunk neked segíteni. Előbb-utóbb viszont mindenki eljut oda, hogy személyre szabott kérdései lesznek. 35 független pénzügyi szakértőnk azért dolgozik nap mint nap, hogy neked is korrekt és pártatlan válaszokat tudjon adni. Az űrlap kitöltése után a rendszer automatikusan társít hozzád egy területileg illetékes GRANTIS-tanácsadót (ezért is kérjük el az irányítószámodat), aki 3 munkanapon belül felhív telefonon, és egyeztet veled a részletekről, például arról, hogy hol, mikor és milyen formában tartsátok meg a pénzügyi tanácsadást. A konzultációra sor kerülhet Budapesten, az Oktogon melletti irodánkban, de online pénzügyi tanácsadásra is van lehetőség, illetve igény esetén tanácsadóink házhoz is mennek.

2. Felmérjük az igényeidet

Nincsen általánosan, mindenki számára legjobb ajánlat, ezért elsőként megismerjük, hogy mi a fontos neked, hogyan képzeled az ideális megtakarítást, egészségbiztosítást vagy egyéb pénzügyi konstrukciót. Részletesen átbeszéljük az igényeidet, elvárásaidat.

3. Összegyűjtjük az igényeidnek megfelelő ajánlatokat

Miután megismertük az igényeidet, elvárásaidat, saját fejlesztésű összehasonlító kalkulátorainkkal dolgozunk, amivel a konkrét számokat, költségeket és várható hozamokat tudjuk neked megmutatni. Nincsenek “szerintem”-ek és felesleges marketing, így végre a tények és természetesen a saját igényeid alapján tudod rangsorolni a pénzintézeti ajánlatokat.

4. A teljes papírmunkát elvégezzük helyetted

A végső döntést, hogy melyik ajánlatot választod, mindig te hozod meg. Minden mást, azaz a nyomtatványok kitöltését és leadását az általad kiválasztott pénzintézethez viszont ránk bízhatod. És szolgáltatásunknak ez még nem a vége, hanem csak a kezdete.

A pénzügyi tanácsadás után is támogatunk – a munka csak ezután kezdődik

A legtöbb biztosításközvetítőnél, alkuszcégnél, „pénzügyi tanácsadónál” a munka itt véget ér, magadra hagynak a választott konstrukcióval, nálunk azonban a közös munka nem ér itt véget, hanem csak ezután kezdődik.

Mi ugyanis a konstrukció lejáratáig, ami 15-20 év is lehet, szándékozunk melletted maradni, és gondozni a megtakarításaidat és egyéb biztosításaidat.

Hogy kell ezt elképzelni?

1. Képviselünk téged a pénzintézeteknél

Kevesen merik ezt kijelenteni, de mi megtesszük, mert tényleg így van: mi érted vagyunk, nem a pénzintézetekért. Természetesen harmónia és kompromisszum megteremtésére törekszünk kettőtök között, olyan megoldásra, amivel mindenki jól jár. De ha igazságtalanság ér, akkor nem kérdés, hogy téged fogunk védeni és képviselni a bankokkal, biztosítókkal szemben.

Általunk lesz egy „beépített embered” a pénzintézeteknél. Rajtunk keresztül sok esetben gyorsabban és eredményesebben kapsz válaszokat és tudsz módosításokat eszközölni a megtakarításaiddal és egyéb konstrukcióiddal kapcsolatban.

2. Élethosszig tartó segítséget kapsz az ügyfélszolgálatunktól

Amíg az ügyfelünk vagy, korlátlanul igénybe veheted telefonos ügyfélszolgálatunk segítségét, akikhez bármilyen – a szerződéssel kapcsolatos – felmerülő kérdéssel, problémával fordulhatsz.

3. Figyelemmel kísérjük a megtakarításaidat

Az ügyfélszolgálat mellett a személyes tanácsadód is várja a felmerülő kérdéseidet. Ha minden tiszta, a tanácsadód a biztonság kedvéért akkor is fel fog hívni egy-két évente, hogy ellenőrizze, valóban elégedett vagy-e a pénzintézettel és a szolgáltatásunkkal, illetve évente legalább egyszer személyesen is átbeszélitek hogyan alakul a megtakarításod!

Mi a pénzügyi tanácsadás ára?

A pénzügyi tanácsadás a GRANTIS-nál ingyenes, vagyis nincs óradíj, mivel ahogy azt korábban levezettük, a pénzintézetektől kapott jutalékból élünk meg. Akárhol kötsz szerződést, a jutalékot mindenhol levonják, ettől még nem lesz sem drágább, sem olcsóbb a szerződéskötés, ugyanakkor nem mindegy, hogy a jutalékért cserébe kapsz-e tényleges szolgáltatást vagy sem.

A pénzügyi tanácsadás ára valójában az, ha egy rossz döntés miatt túl nagy költséggel és rossz hozamokkal indítasz el egy konstrukciót, ami még csak nem is felel meg az igényeidnek. A pénzügyi tanácsadás díja az elvesztegetett milliók, amiket elérhettél volna az évek során, de mégsem tetted, mert rosszul választottál pénzügyi tanácsadót.

Mit kell tudnod a GRANTIS-ról?

Nekünk is megvan a magunk története: két lelkes fiatal más cégeknél adott pénzügyi tanácsokat, de csalódniuk kellett, mikor rájöttek, hogy szinte sehol sincs valódi függetlenség, és nem tudják azt nyújtani az ügyfeleiknek, amit valóban megérdemelnek. Ekkor dönteniük kellett: vagy elhagyják a pályát, vagy saját céget alapítanak a saját etikai szabályaik szerint.

Pénzügyi tanácsadó: miért van rá szükséged és miben segít neked?
A GRANTIS alapítói: Deák Ferenc István és Sebestyén András
(fotók: Forbes)

A döntésük eredménye a GRANTIS, Magyarország egyik legkedveltebb független pénzügyi tanácsadó cége, ahol több mint 30 szakember dolgozik mostanra. Azt az izgalmas utat, ami idáig vezetett, külön oldalon is leírtuk: a Grantis-sztori.