Grantis Pénzügyi Akadémia

Vállalati tréning a pénzügyi tudatosságról Sipos Csabával. Forintra váltható tudás és szemlélet munkavállalóknak az anyagi jó(l)létért.

Mutasd a részleteket Érdekel az Akadémia

AHOL A MUNKAVÁLLALÓK MÁR ISMERIK A HELYES PÉNZÜGYI LÉPÉSEKET

Bernadett Dakó - HR Business Partner

AW Distribution Kft.

A pénzügyi tréning kiváló lehetőséget nyújtott a résztvevő kollégák számára, hogy elmélyítsék a saját tudásukat a pénzügyi tervezés és befektetés világában. A gyakorlatias megközelítés, valamint Csaba útmutatása segítettek a pénzügyi tudatosság megértésében és alkalmazásában. A tréning hatékonyan ötvözte az elméleti ismereteket életszerű példákkal, ezáltal erősítve a résztvevők pénzügyi kompetenciáit és magabiztosságát a mindennapi pénzügyi döntések meghozatalában.

Zsigmond Viktória - Training Manager

Danubius Hotels

Október 31-én a Pénzügyi Tudatosság Világnapján indítottuk útjára a programot és robogtunk minden héten Csaba Sipos páratlan előadásaival. Csaba profizmusa a közvetlenségében rejlik, ahogy minden Kollégánkhoz szól, hogy úgy akar "világmegváltani", hogy nem tanácsol elérhetetlen lehetőségeket, vagy beszél tapasztalatok nélkül a nehéz helyzetekről.

Sebestyén Etelka - Facilities Management Coordinator

NI Hungary

El kell ismernünk, hogy az NI Facilities csapatának szánt tréningsorozat kialakítása előtt a Csaba által javasolt minimum 3 előadást el kellett volna fogadnunk, mivel volt annyi mondanivalója, hogy részletesebben és kényelmesebben tudta volna átadni 3 alkalom során. Csaba előadó módja magával ragadó és maximálisan fent tudja tartani a figyelmet az előadások teljes ideje alatt. Az NI-os kollégák eléggé nyitottak arra, hogy azonnal reagáljanak és visszajelzést adjanak így nagyon interaktív és élvezhető volt mindkét nap a hallgatóság számára. Már az előadáson elhangoztak olyan alap információk és praktikák (pl. Piramis, Viselkedés, Vágy vagy szükséglet? stb.), amelyeket a kollégák a mindennapokban is tudnak hasznosítani. A személyes konzultáción részt vett munkatársak visszajelzése alapján a tanácsadások személyre szabottak, hasznosak és lényegre törőek voltak és a megbeszélt információkat gyorsan a rendelkezésünkre bocsátották Csaba és kollégái. Ahogy az egyik kollégánk mondta: az NI-nál töltött 4,5 éve alatt a leghasznosabb előadás volt. 

Biró Bianka

SAP Hungary

A pénzügyi kurzust az SAP Hungary Health & Wellbeing programja keretein belül szerveztük meg a munkavállalók pénzügyi tudatosságának növelésére. Az 5 hetes programra sok pozitív visszajelzést kaptunk, és a csatlakozó kollégák létszáma is magas volt hétről hétre, az online formátum ellenére. Csaba nagyon informatív és interaktív módon tartotta az előadásokat, válaszolt a rengeteg felmerülő kérdésre, illetve az előadás reklámozásához és az összefoglaláshoz is kaptunk anyagokat. Külön pozitívum, hogy az előadás összegének egy részével egy erdőmentéssel foglalkozó alapítványt tudunk támogatni.

Czibere Zsolt

BP Magyarország

Együttműködésünk Sipos Csabával, a Grantis tanácsadójával 2020 márciusában kezdődött. Bár az eredeti terveinket a járványhelyzet felülírta, de Csaba és a Grantis csapata hatékonyan és rugalmasan megoldotta a nehézségeket és az előadássorozat az online térben is magas minőségben meg tudott valósulni. Csaba szakértelme és professzionalitása az online előadásokon is teljesen ‘átjött’, képes volt a résztvevőket bevonni, számos kérdés, hozzászólás érkezett és sok esetben érdemi vita is kialakult. Mindez azért is nagy érdem, mert tudjuk jól, hogy az online térben ezt a típusú kétirányú kommunikációt nehéz elindítani de Csabának ez is sikerült. A dolgozói visszajelzések alapján Csaba volt az eddigi legsikeresebb előadónk, nem csak pénzügyi tudatosság (financial wellbeing) témában hanem az összes előadó közül, aki wellbeing témában az elmúlt 3 évben előadott a bp-nél. Az előadások témáinak sokszínűsége folytán különböző munkavállalói csoportokat meg tudtunk szólítani, úgy mint a GYES-en, GYED-en levő anyukák, gyakornokaink.

Az előadások mellett párhuzamosan nagy sikerrel futottak az egyéni rapid tanácsadások is, sok munkavállalónk kaphatott itt az egyéni pénzügyi helyzetére vonatkozó ajánlásokat, tanácsokat.

A Grantis-szal folytatott együttműködés során végig magas minőségű szolgáltatást kaptunk, precízen tartott határidőkkel. Számomra, mint CSR szakértőnek külön kedves és értékelendő gesztus volt, hogy az ajánlat részeként Csaba az általunk kiválasztott felsőoktatási intézményben 2 előadást tart diákoknak.

Jáhny Ákos - ügyvezető

GetWorkTrend Kft.

Régóta ismerem Csabát, és tudok azonosulni a pénzügyekről alkotott világképével, ezért is gondoltam, hogy megfelelő választás őt felkérni egy előadás megtartására a Get Work Akadémia keretein belül. Második éve zajlik az akadémiánk, főleg munkaügyi, munkajogi és HR tematikára épülve, de a pénzügyi téma beillesztése mind céges, mind magánélet területén jó döntésnek bizonyult. Csaba előadásmódja elvarázsolta munkatársaimat, nem volt nehéz a figyelem fenntartása, így az üzenetek is könnyen célbaértek. A sok kérdés, a szünetekben a témák továbbfeszegetése, az előadást követően a személyes konzultációkra való nyitottság örömmel töltött el, bízom benne, hogy sok hasznos gondolat és tanács épült be a munkatársaim hétköznapjaiba.

Ferencz Fanni - HR vezető

Unilever Magyarország

Mint az Unilever nyírbátori gyárának HR vezetője az utóbbi években kiemelt figyelmet fordítok a dolgozók jóllétére. Maga a wellbeing, mint fogalom is folyamatosan tágul, és ma már olyan témákkal is dolgozói program szinten foglalkozunk, mint a mentális jóllét, vagy épp a belső motiváció. Bár a dolgozói juttatások kérdése is folyamatosan fejlődik a cégnél, mégis maga a pénzügyi kultúra, mint terület még bőven rejt magában lehetőségeket. Gondoljunk csak bele: a dolgozók egyre előnyösebb bónuszokat, pótlékokat és juttatásokat kapnak, széles körű dolgozói kölcsön előleg lehetőség érhető el számunkra, azonban itt elengedjük a kezüket, és rábízzuk őket a már meglévő vagy épp teljesen hiányzó pénzügyi ismereteikre. Ezt felismerve, és a saját dolgozói igényeinkre építve kerestünk egyfajta szemléletformáló, ismeretterjesztő programot, amivel segíthetnénk a munkavállalóinkat ezen a területen. Egy kollégánk ajánlotta  a Grantis Pénzügyi Akadémiát, és amikor olvastam a sorozat tematikáját, tudtam, hogy pontosan ezt keressük. A kezdeményezés hamar országos Unilever eseménnyé nőtte ki magát, és a 3 napos előadás sorozat, illetve konzultáció során mind a budapesti központunk, mind a röszkei és veszprémi gyárunk részéről számtalan munkatárs volt jelen, és élt a személyes konzultáció lehetőségével. A programban az volt a jó, hogy beosztástól és jövedelmi viszonyoktól függetlenül mindenkinek szólt, azonnal hazavihető és gyakorlatra váltható tanácsokat, útmutatást kaptak a résztvevők. Csabáék messzemenően segítőkészek és rugalmasak voltak a szervezésben, és összességében sokkal többet kaptunk a programmal, mint azt előzetesen vártuk. Az előadások szórakoztatóak és néhol jó értelemben vet provokatívak voltak, és mindig volt időnk a dolgozói kérdéseket is megvitatni. Én minden céget biztatok mérettől függetlenül, hogy merjen beruházni ebbe a programba, hiszen ezzel nagyon közvetlenül tudja növelni a dolgozói jóllétét, és a program messzemenőkig megtérül a vállalat számára!

Papp Katalin

Deutsche Telekom IT Solutions

Nagy népszerűségnek örvendett a Pénzügyi tudatosság előadás-sorozat kollégáink körében, több százan csatlakoztak be az online alkalmakra. Jó élmény volt az együttműködés Csabával és a Grantis-szal, mert megbízhatóak, rutinosak és szakmailag felkészültek.

MIÉRT A GRANTIS PÉNZÜGYI AKADÉMIA?

Vállalat

 • Hisszük, hogy a pénzügyileg tudatosabb munkavállaló a munkahelyén is jobban érzi magát és eredményesebb.

 • Valljuk, hogy a tudatosabb szemlélet tanítható, a pénzügyi eszközök pedig átadhatók.

 • Tudjuk, hogy az évtizedes szakmai tudás és eszközrendszer megvan a Grantis Pénzügyi Akadémiában.

Munkavállaló

 • Hisszük, hogy képes leszel a helyes pénzügyi célokat kitűzni magad elé.

 • Valljuk, hogy a pénzügyi tudatosság elsajátításához a legrövidebb út, ha egy mentor vezet végig az életben előforduló pénzügyi helyzeteken.

 • Tudjuk, hogy a Grantis Pénzügyi Akadémia tréningjén a legjobb oktatóval ismerheted meg a tudatos pénzügyi döntések fontos szempontjait.

KINEK SZÓL AZ 5 ALKALMAS TRÉNING?

A te szervezetednek, ha...

 • Úgy érzed, hogy a munkavállalóid figyelmét munkaidőben is a mindennapi pénzügyi kihívások kötik le.

 • A dolgozók nem jönnek ki a bérükből és rendszeresen kérnek előleget.

 • Egyre gyakoribbak a bérfeszültségek és fizetésemelés után sem elégedettek az alkalmazottaid.

 • A mindennapokban is forintra váltható tudást akarsz adni a munkavállalóidnak.

Neked, ha...

 • Úgy érzed, kifolyik a kezedből a pénz, pedig nem vagy egy költekező típus.

 • Hosszú távon gondoskodnál magadról és gyermekeidről, de nem tudod, hogyan fogj hozzá.

 • Már nem tudsz eligazodni a tucatnyi megtakarítási, befektetési, otthonteremtési lehetőség között.

 • A párnaciha és a betéti kamat már nem elég.

 • Csökkenteni akarod az adódat vagy vissza akarsz kapni belőle.

A TRÉNING UTÁN A CÉGNÉL

 • Csökkenhet a bérfeszültség
  Grantis

  A munkavállalók tudást és eszközt kapnak arra, hogyan osszák be fizetésüket.

 • Nincs többé
  bérelőleg
  Grantis

  A munkavállalók megismerik azokat a megtakarításokat, amikkel vésztartalékot vagy hosszú távú megtakarítást is képezhetnek.


 • a hatékonyság
  Grantis

  A megszerzett tudásnak köszönhetően nem munkaidőben ismerkednek a lakáshitelekkel és családtámogatási lehetőségekkel a vásárlás előtt állók.

 • Javul
  a közérzet
  Grantis

  A megszerzett ismeretek segítenek a stabil anyagi háttér, a pénzügyi jólét kialakításában, ami csökkenti a pénzügyekből fakadó mindennapos stresszt.

 • Javul a munkaerő-megtartás
  Grantis

  A jól beosztott fizetésből több cél valósítható meg. A célok teljesítésével elégedettebbek lesznek a munkavállalók, akiket megtartani is könnyebb.

Fizetésemelést adsz, vagy a dolgozód célját finanszírozod? Erről is beszéltünk a HírTV-ben:

Munkáltatói juttatások

KI TARTJA A GRANTIS PÉNZÜGYI AKADÉMIA OKTATÁSÁT?

Sipos Csaba vagyok, a GRANTIS Hungary Zrt. független pénzügyi tanácsadója, a Pénzügyi Akadémia megálmodója és első számú oktatója és a Wellbeing Szövetség alapítója.

Pénzügyi közgazdászként a 2000-es évek közepén kezdtem tanácsadással foglalkozni. Azóta több mint 10 700 emberrel ültem egy asztalhoz, hogy helyre tegyük a személyes pénzügyeiket.

Hallgasd meg, miért tartom fontosnak, hogy a Te munkavállalóid is magabiztosak legyenek a mindennapi pénzügyek terén:

Karizma Podcast
Karizma Podcast
#42. Sipos Csaba: „Az infláció olyan, mint a magas vérnyomás”
loader
/

Sipos Csaba

AHOL MÁR TALÁLKOZHATTÁL VELEM

EZEKRŐL IS TANULNAK A PÉNÜGYI AKADÉMIÁN A MUNKAVÁLLALÓK

 • A kiadáskövetés fontossága - a felesleges havi költségek azonosítása

 • Mindennapos megtakarítás - alig ismert módszerek

 • Hogyan képezz céltartalékot vész esetére? Milyen közép- és hosszú távú célokat érdemes kitűzni?

 • Hogyan ad vissza évente 280 000 forintot neked is az állam? Megtakarítások adóvisszatérítéssel

 • Hogyan takaríthatsz meg a nyugdíjas éveidre?

 • Hogyan gondoskodhatsz hosszú távon anyagilag is a gyermekeidről?

 • Hogyan legyen 20 százalékkal olcsóbb a családi kiadásod?

 • Lakáshitel - milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha hitelből vennél lakást?

 • Családi otthonteremtési támogatások - mit, mikor és mire igényelhetsz

 • Lakástakarék, NOK - érdemes még indítani?

 • Tőzsde, részvény, befektetés - amit feltétlen tudnod kell

Ezekről is tanulnak a pénügyi akadémián a munkavállalók

Nézz bele, hogyan zajlik a Grantis Financial Wellbeing képzés

Sipos Csaba financial wellbeing demo

Amivel nem fognak találkozni a workshopon

 • Konkrét termékek értékesítése (én sem szeretem, amikor órákat ülök végig, hogy rám sózzanak valamit). Tanácsadást csak kérésre nyújtok.

 • Konkrét befektetési tippek (nem fogom tudni megmondani, hogy év végén hol lesz a Bitcoin). Azt viszont megmutatom, milyen egy egészséges befektetési terv.

 • Képletek, Excel-táblázatok, számítások

 • Megválaszolatlan kérdések (kivéve árfolyamjóslatok, lásd fentebbi példa)

Jobban érdekli a csapatot egy téma? Ne maradjon kérdés!

Van, amikor érdemesebb egy-egy témában jobban elmélyedni. A Pénzügyi Akadémia tudásanyaga kibővíthető, ha szükségetek van rá:

 • Kismamáknak, gyermekvállalásra készülőknek, kisgyermekes szülőknek szóló modul (2×1 óra)

 • Pályakezdőknek szóló modul (1 óra)

 • Privátbanki modul (1 óra)

 • Lakásvásárlási modul (1 óra)

A Grantis Pénzügyi Akadémia esetében a profi tartalom mellé profi előadásmód párosul. Sipos Csaba elvégezte a Karizmatikus Előadó képzést és közösen dolgoztunk azon, hogy az előadásai minél eredményesebbek legyenek. Emiatt tudom biztosan ígérni azt, hogy Csaba könnyedén leköti a közönség figyelmét, az előadói stílusa közvetlen és laza, az üzenetei pedig célba érnek.

- Bolya Imre, karizmatréner
Bolya-Imre-karizmatrener.png

ONLINE ELÉRHETŐ? VIDEÓ LESZ? HÁNY ALKALMAS?

Tudom, hogy a járvány helyzet rengeteg vállalkozás munkavégzésében hozott gyökeres változást. A Grantis Pénzügyi Akadémia is alkalmazkodott az új világhoz és szükség esetén teljesen hibrid megoldást is kínál.

Élő közvetítés

Az előadásokról élő közvetítést biztosítunk azoknak, akik otthonról dolgoznak.

Időtartam

A tréning optimális hossza 5×45 perc (a cég kérheti 3×75 percben vagy más bontásban is).

Népszerűsítés

A tréning előtt cikkeket és videókat biztosítunk a képzés népszerűsítése céljából (felhasználható a céges intraneten, fali tévéken, hírlevélben).

Kérdezz-felelek

Minden alkalom végén kérdés-válasz szekció és elégedettség-felmérés.

Rögzítés

A cég kérheti az alkalmak videós rögzítését, így a munkatársak később is hozzáférhetnek a tudásanyaghoz

Konzultáció

Az előadássorozat után kijelölt 2 napon, 7 órás intervallumban, 25-25 perces személyes találkozókon pénzügyi tanácsadóval konzultálhatnak a cég dolgozói (titoktartási kötelezettség mellett).

A VÁLLALKOZÁS JÓVAL TÖBBET KAP, MIT PÉNZÜGYI TUDÁST - JÓTÉKONY CÉLOKAT TÁMOGAT

Nem kertelek, önző vagyok: olyan országban, olyan bolygón szeretnék élni, ahol jól érzem magam és a két kisgyermekem is jól érzi majd magát. De ehhez az kell, hogy pénzügyileg is tudatos embereket neveljünk és vigyázzunk a természeti értékeinkre.

Éppen ezért a program díjazásának 5%-át a Zsebpénzügyesnek, illetve a levegő és az erdőink védelme érdekében az Erdőmentőknek is adakozunk 5%-ot. Hiszünk abban, hogy a jövő generáció pénzügyi tudatossága kulcsfontosságú, ezért a tréninget igénybe vevő cég kiválaszthat egy középiskolát, ahol a 11-12.-es osztályoknak 2×1 órányi pénzügyi ismeretek órát tartunk.

A Grantis Pénzügyi Akadémiával eddig 708 fát ültettünk.

 • Ha sorban ültetnénk, másfélszer végigérné a Rákóczi-hidat.

 • Amikor az állomány megnő, évente 1,75 vagon port szűr majd ki a levegőből.

 • Élete során annyi szén-dioxidot köt majd meg, amit 437 ezer autó, autónként 1000 kilométer alatt bocsát ki.

 • Ennyi fa annyi oxigént termel, amennyi majdnem 1 000 ember légzéséhez szükséges

GrantisA PÉNZÜGYI AKADÉMIA TÁMOGATÓJA: A GRANTIS

A GRANTIS Hungary Zrt. az Eurorisk Kft. leányvállalataként jött létre, ami 1993 óta a biztosítási piac top 10 alkuszi vállalata közé tartozik, és évekig az MKB-Euroleasing csoport tagjaként működött.

A 2014-es megalakulásunk óta számtalan cégnek – köztük 500 fős nagyvállalatoknak – találtunk egészség-, baleset- és vagyonbiztosítási, illetve önkéntes pénztári megoldásokat. Közvetítőként a magyar pénzügyi és biztosítási piac szinte teljes egészével partnerségben vagyunk, és a konkurens ajánlatok független megversenyeztetésében állunk az 1–1000 fős cégek rendelkezésére.

Érdekel a képzés? Beszéljünk telefonon! Miért van szükség erre?

Hogy minden felmerülő kérdésedre válaszolni tudjak, és ha tényleg érdekel a Pénzügyi Akadémia, a cégedre szabott képzést tudjam nektek nyújtani. Én, Sipos Csaba foglak keresni, hogy pontosan átbeszélhessük, mire van szüksége a csapatodnak és mi az amiben tudok segíteni.

google ratings

5,00

( 2334 vélemény alapján )

Megnézem

Az személyes pénzügyeiddel kapcsolatban kérnél tanácsot? Ide kattintva tudod felvenni velem a kapcsolatot.