A biztosítók ajándékai

Az év végéhez közeledve ismét nyereményjátékokkal és befizetési bónuszokkal ösztönzik a biztosítók és a nyugdíjpénztárak a nyugdíjcélú megtakarítások elindítását és a befizetések növelését 2023 végéig.

Az Allianz már hagyományosan idén is 200 ezer forint értékű Media Markt ajándékutalványokkal ösztönzi a nyugdíjbiztosítások elindítását, az új ügyfelek között 10 darab utalványt sorsol ki a biztosító.

A CIG Pannónia bizonyos termékeknél bónusz akciót hirdet azon új ügyfelei részére, akik még idén belevágnak a nyugdíjbiztosításba legalább 400 ezer forintos vagy 1000 eurós éves díjjal. A biztosító ajándéka, hogy a szerződések 7. évfordulóján a kezdeti éves díj 70 százaléka helyett 90 százaléknak megfelelő bónuszt írnak jóvá, ami a befizetések mértékétől függően akár több százezer forintos ajándék tétel is lehet.

A Generali Xiaomi Smart Band 7 aktivitásmérő órát ad ajándékba a feltételek maradéktalan teljesítésével megkötött nyugdíjbiztosítások mellé, két termékük is részt vesz az akcióban. Az első 250, illetve 150 biztosított karjára kerül fel az óra.

Az Union Biztosítónak is van olyan terméke, amelynél a 10., a 15. és a 20. évben visszajáró 100 százalékos bónusz mellé plusz 20 százalékot, azaz 120 százalékot adnak, mindezt csak azért, mert az ügyfél az idei karácsonyi időszakban indít nyugdíjbiztosítást. A biztosító a bónuszok érvényesítéséről már a konkrét dátumokat is közölte: 2033, 2038 és 2043 október 31-ig fog megtörténni a jóváírás. A díjvisszatérítés napjától a szerződő gyakorolhatja rendelkezési jogát a visszatérített összeg felett.

Az önkéntes pénztárak is kampányolnak

Több önkéntes nyugdíjpénztár is akciókkal, kedvezményekkel motivál az év végi befizetésre. 

Az Alfánál 100 ezer forintot nyerhet az a sorsoláson, aki legalább 50 ezer forintot fizet be az év végéig az önkéntes nyugdípénztári megtakarításába. A befizető 50 ezer forintonként további „sorsjeggyel” vesz részt a játékban, így növelhető a nyerési esély. 

Az Allianz Media Markt utalványokat sorsol ki 100-500 ezer forint közötti értékben, ha legalább 150 ezer forintot befizetünk 2023-ban. A nyerési esély nagyobb befizetéssel tovább növelhető.

A Generali azon pénztártagok között sorsol ki műszaki cikkeket, akik legalább 50 ezer forintot befizettek november és december hónapok alatt. Minden további 50 ezer forint befizetés növeli a nyerési esélyeket.

Az MBH Gondoskodásnál is 50 ezer forint év végi minimum befizetés kell a játékhoz, a nyerési esélyt szintén lehet növelni. Hunguest Hotels ajándékkártyát és Media Markt utalványt nyerhetnek a játékosok.

Nem év végi, de január 31-ig meghosszabbított akció a Pannóniánál, hogy az új belépők megkapják az első befizetésük 20 százalékát a pénztártól. A pénztár maximum 100 ezer forintot ír jóvá, tehát egy 500 ezer forintos befizetéssel lehet maximálisan kihasználni a lehetőséget. 

Ne a kedvezmény alapján válasszunk

Mint ismert, az év végéig beérkező nyugdíjpénztári vagy nyugdíjbiztosítási befizetések után 20 százalék adójóváírást kapnak a megtakarítók. Nyugdíjbiztosítás esetén az adóvisszatérítés mértéke legfeljebb 130 ezer forint, önkéntes nyugdíjpénztárnál maximum 150 ezer forint lehet. 

Ha már vannak, akkor érdemes kihasználni az év végi akciókat, de a legjobb megtakarítás kiválasztásánál ne ez legyen a fő szempont. A megalapozott pénzügyi döntéshez fontos, hogy megismerjük a megtakarítás költségszerkezetét, a várható lejárati összeget vagy éppen a megtakarítás rugalmasságát. Ehhez elengedhetetlen a piacon elérhető ajánlatok összehasonlítása. A GRANTIS szakértői ebben szívesen segítened neked, ehhez nem kell mást tenned, mint jelentkezned a lenti űrlapon.