Garantált kamatú nyugdíjbiztosítás összehasonlítás

Garantált kamatú nyugdíjbiztosítás összehasonlítás 2023

NyugdíjbiztosításTöbblethozam jóváírásGarantált technikai kamat5 éves TKM10 éves TKM15 éves TKM20 éves TKM
Aegon Relax Bázis100%1%4,51%3,59%3,18%
CIG Pannónia Értékmegőrző Nyugdíjbiztosításmin. 85%1,80%2,23%2,34%2,05%
Generali MyPlanmin. 90%0%2,86%2,47%2,18%
GRAWE Eurós Nyugdíjbiztosítás Adójóváírással vegyes életbiztosításmin. 85%1,80%3,05%2,45%2,06%
GRAWE
Nyugdíjbiztosítás Adójóváírással vegyes életbiztosítás
min. 85%0,60%4,10%3,33%2,97%
Groupama Easy Nyugdíjbiztosítás (hagyományos nyugdíjbiztosításként)min. 1%0%9,55%9,70%9,13%
Groupama Balansz Nyugdíjbiztosítás (hagyományos nyugdíjbiztosításként)min. 1%0%3,91%6,39%6,55%
Groupama Next Nyugdíjbiztosítás (hagyományos nyugdíjbiztosításként)min. 1%0%9,55%9,70%9,13%
Posta Nyugdíj Aranytartalékmin. 80%1,60%3,47%3,33%3,38%
Posta Nyugdíj Prémiummin. 80%1,60%2,00%1,77%1,66%
NN Motiva 1260% (adójóváíráson elért többlethozam esetében 80%)1,50%6,02%5,39%4,57%
Uniqa Harmónia Classic0,3% feletti rész 90%-a0,50%3,72%3,03%2,66%
Uniqa Jövőkulcs Classic0,3% feletti rész 90%-a0,50%3,72%3,03%2,66%
A táblázat a 2023.05.16-i állapotot mutatja a biztosítók és az MNB adatai alapján.
A táblázatot a Grantis készítette.

Mit jelent, a garantált kamatú nyugdíjbiztosítás?

2022-ben 9 biztosító, az Aegon, a CIG Pannónia, a Generali, a GRAWE, a Groupama, a Magyar Posta, az NN, az Uniqa és az Union is fix kamatot kínál a nyugdíjra félretett pénzre (mi az összeset össze tudjuk hasonlítani Neked).

Ezt pedig bele is írja a szerződésbe, sőt az ezen felül elért teljes hozam 60-100%-át (ajánlattól függően) visszajuttatja neked.

Ezáltal jó eséllyel elérhető az éves 2-3%-os fix hozam a nyugdíjra félretett pénzre, ráadásul a garantált kamat és az évi +20% adójóváírás minden évben fix!

Kinek ajánlott a garantált kamatú nyugdíjbiztosítás?

Mindenki, aki a lehető legnagyobb biztonság mellett szeretné kamatoztatni a nyugdíjra félretett pénzét. A garantált kamatú nyugdíjbiztosítás jelenti a legkevesebb kockázatot, hiszen a fix kamat és az adókedvezmény garantálja a stabil növekedést minden évben, az ezen felül elért többlethozam pedig szintén tovább hízlalja a nyugdíjra félretett pénzt. Bizonyos élethelyzetben a legkevesebb kockázattal fogsz a legjobban járni.

Akinek csak 5-10 éve van a nyugdíjig, annál ez ésszerű lehet.

Kinek NEM ajánlott a garantált kamatú nyugdíjbiztosítás?

Akinek még 20-30 éve van a nyugdíjig, az ennyi idő alatt mérsékelt kockázat mellett is 6-8%-os átlaghozamokat érhet el, ehhez viszont el kell fogadni, hogy a hozamot nem garantálják. A garantált kamatú nyugdíjbiztosítás általában nem a kimagasló hozamáról híres kategória. A szerződésben rögzített összeget garantáltan ki kell fizetniük neked, így a biztosító nem fogja a magas hozamokat hajszolni. Csak annyit kockáztatnak, amennyit muszáj, hogy a te kockázatod nulla legyen. 2-3%-os átlaghozammal az infláció éppen-éppen kiküszöbölhető. Ilyen időtávon már megfontolandó, hogy ér-e ennyit a biztonság.

Nálunk nincs univerzális „csodamegoldás”, mert más működik egy 55 évesnek és más egy 35 évesnek.

Garantált kamatú nyugdíjbiztosítások összehasonlítása

Ugye nem járok úgy, mint a magánnyugdíjpénztárakkal?

A rövid válasz az, hogy nem. Sokan félnek félretenni, mert a magánnyugdíjpénztári mizéria után nem bíznak a pénzintézetekben. Itt azonban egy fontos különbséget érdemes megérteni:

Ezzel szemben egy nyugdíjbiztosítás többszáz éves, nemzetközi biztosítótársaságok kínálatában megtalálható elem, ami már évtizedek óta létezik. Mindössze a +20% adójóváírás az, ami 2014-től kiemelt kategóriába helyezte a nyugdíjbiztosításokat. Az állam tulajdonképpen ezzel a lépéssel üzeni azt, hogy öngondokodás nélkül, csak az állami nyugdíj nem lesz elég.

Biztosító ráadásul nem mehet csődbe, ha pedig mégis bajba kerülne, akkor a biztosítók közötti viszontbiztosítási rendszer miatt nem kell attól félnünk, hogy a pénzünk elveszne.

Ne maradj le az akár 130.000 Ft-os adókedvezményről!

2014 óta az SZJA törvény lehetővé teszi, hogy ha nyugdíjbiztosítást kötünk, akkor a félretett pénzünk 20%-át az állam adóvisszatérítés formájában odaadja minden egyes évben. Ez azt jelenti, hogy havi 20.000 Ft félretett pénz valójában 24.000 Ft-ot ér.

Az adókedvezmény “talált pénz”, amiről kár lenne lemaradni.

Hogyan tudunk segíteni kiválasztani a legjobb garantált kamatú nyugdíjbiztosítást?

Ha a szándék megvan, akkor mi minden mást biztosítunk:

  1. Díjmentesen kiszámoljuk Neked, hogy mekkora nyugdíjra számíthatsz az államtól, és mekkora lesz az a várható hiány, amelyet pótolnod kell.
  2. Az anyagi lehetőségeidhez és az életkorodhoz mérten közösen meghatározunk egy olyan biztonságos összeget, amelyet stabilan félre tudsz tenni a hiány pótlására.
  3. Segítünk, hogy ebből a havi összegből a lehető legmagasabb nyugdíj-kiegészítést tudd elérni. Díjmentesen átbeszéljük a nyugdíjbiztosítások különbségeit, előnyeit és hátrányait és saját fejlesztésű kalkulátorunk segítségével a választásban is segítünk!

Ehhez neked semmi mást nem kell tenned, csak kitölteni a lap alján található űrlapot!

Kérdésed van a tanácsadásunkról? Talán már meg is válaszoltuk!


Hogyan lehet díjmentes a szakértői segítség?

Az információkért, amit tőlünk kapsz, az időddel fizetsz. Azzal az 1 órával, amit az életedből a nyugdíjadra szánsz. Pénzbe ez nem kerül neked. Ha pedig úgy döntesz, hogy elkötelezed magad egy nyugdíj-megtakarítás mellett, és szerződést kötsz, akkor az általad választott pénzintézet sikerdíjban részesít minket a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott mértékben. Mivel a legnagyobb biztosítók a partnereink, és mind közel azonos mértékben honorálnak minket, nem vagyunk rákényszerítve semmiféle részrehajlásra. A rajtunk keresztül elindított nyugdíjmegtakarítások ráadásul nem kerülnek többe, mintha azokat a pénzintézetnél választottad volna ki, viszont az 1 órás szakértői találkozó alkalmával mindet megismerheted.


Miért kell megadnom a számomat?

Akkor tudunk garanciát vállalni a munkánkra, ha az igényeidet a lehető legpontosabban megismertük. Ehhez egy telefonos egyeztetés a lehető leggyorsabb és legkényelmesebb módszer.
Azonban nem kell félned, mert törvény is kötelez minket arra, hogy személyes adataidat bizalmasan kezeljük, így azok garantáltan nem kerülnek ki tőlünk.


Miért éri meg találkozni egy szakértőnkkel?

Olyan nyugdíj-megtakarítást keresel, amivel valóban jól járhatsz. Nem szeretnél találkozni 5-10 nyomulós ügynökkel, és a biztosítókat sem szeretnéd körbejárni emiatt. Nem tudsz és nem is szeretnél 3-4 hetet arra szánni, hogy ezzel foglalkozz. Rövid, érthető, független és mindenre kiterjedő tájékoztatásra és egy alapos megtakarítási kalkulációra van szükséged, nyomulás nélkül. Mi ebben tudunk segíteni.