Más kihívásokkal szembesülnek a fővárosban és vidéken is

Budapesten a lakástulajdonosok legnagyobb félelme, hogy leáztatja őket a szomszéd, de a régi készülék által okozott elektromos tűz és egy nagyobb esőzés okozta tető beázás is a fő aggodalmak között szerepel a Genertel Biztosító kutatása szerint.

Vidéken a nagyobb viharoktól és az esőzések okozta tető károktól és az elektromos kártól tartanak leginkább. A kerti munka vagy főzés során bekövetkezett kisebb-nagyobb otthoni balesetektől való félelem is felkerült a listára.

Az, hogy ki mitől tart, a kutatás szerint az életkorral is változik: a 40 év alattiak elsősorban azon szoktak aggódni, hogy bezárták-e az ajtót, vagy véletlenül bekapcsolva felejtették-e a vasalót vagy a tűzhelyet. Az 50 felettiek inkább a természeti károktól, viharoktól féltik otthonukat, és a tűz miatt aggódnak.

A tulajdonosok szerint ezek a jó lakásbiztosítás ismérvei

Lakóhelytől és életkortól függetlenül az egyöntetű vélemény az, hogy egy jó lakásbiztosítás betörés, üvegtörés és vízkárok esetén is térít, akár a szomszéd, akár egy nagyobb vihar okozza. Lakásbiztosítást elsősorban a biztosító ismertsége és megbízhatósága alapján választanak, a megkérdezettek 22%-ának ez a legfontosabb szempont, de a top 3-ban van a kedvező ár és a biztosítás saját igényeinkre való alakíthatósága is.

A kutatás rávilágít, hogy a lakásbiztosítás kötésnél továbbra is fontos az emberi hang és a szakértői segítség.

A válaszadók körében lakóhelytől függetlenül a műszaki cikkeikre köthető kiterjesztett garancia kiegészítő biztosítást övezi a legnagyobb érdeklődés. A vidéki válaszadók a garázsban tárolt gépjárműre köthető kiegészítő biztosítást és a vészelhárításra szolgáló assistance szolgáltatást tartják további hasznos kiegészítőknek. A budapestiek körében az assistance és az okoseszközökre köthető kiegészítő biztosítás mutatkozik népszerűnek a kiterjesztett garancia mellett.

Az idei első lakásbiztosítási kampány legfontosabb üzenete az alulbiztosítottság elkerülése volt. A felmérés szerint a kitöltők 65%-a képbe került ezzel. A Grantis szakértőihez a lakásbiztosítási kampány lezárultával is fordulhatsz.