Egyre kevésbé jellemző, hogy valakinek ne lenne lakásbiztosítása

A 30-59 évesek mindössze 15 százalékának nincs semmilyen lakásbiztosítása. A biztosítás megléte ugyanakkor összefügg az anyagi helyzettel: az alacsony jövedelműek 27 százaléka egyáltalán nem rendelkezik lakásbiztosítással, a közepes és magas jövedelmi kategóriákban mindössze 11-11 százalékos ez az arány – derül ki a K&H biztos jövő kutatásából.

Az ingóságokat még mindig nem biztosítják elegen

A lakásbiztosítással rendelkezők 53 százalékának az ingóságokra és az ingatlanra egyaránt szól a biztosítása, 25 százalékuknak pedig kizárólag az utóbbira.

Lakásbiztosítás: a többség a díj alapján választ, de a megbízhatóság és a védelem is fontos

A részeredmények szerint a harmincas és negyvenes korosztály tagjai elsősorban az ingatlanjukat biztosítják, az ingóságaikat kevésbé. Az ötvenes éveikben járók többségének – 62 százalékának – van mindkettőre biztosítása, míg a másik két korcsoportban 47 és 52 százalékuk mondhatja el ezt magáról.

Védelem, megbízhatóság és kiegészítők

A felmérés szerint a lakásbiztosítás esetében a díj kulcskérdés. A lakásbiztosítással rendelkezők túlnyomó része, 67 százaléka ugyanis a kedvező díj miatt döntött az adott konstrukció mellett.

A GRANTIS szakértői szerint mindennek az alapja, hogy megfelelő védelem alatt álljon az ingatlanod és helyesen legyen megállapítva a biztosítási összeg, aminek akkor van jelentősége, ha a biztosítónak fizetnie kell, akkor az elég legyen minden károd megtérítésére. A lakásbiztosítási kampány egyik fő üzenete az alulbiztosítottság kivédése.

A választásnál a kiszemelt biztosítótársaság megbízhatósága került a rangsor második helyére, de jelentős lemaradással: csak 27 százalékuk mondta ezt. Harmadik helyen, 25 százalékos említettséggel áll az a tényező, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokat kínál a társaság a lakásbiztosítási konstrukcióhoz.

A megkérdezettek fele a meglévő lakásbiztosítását a biztosító üzletkötőjének segítségével kötötte meg, minden negyedik válaszadó pedig az adott banki vagy más közvetítőn keresztül tette ugyanezt. További 14 és 7 százalékuk az online utat választotta előbbiek a kiválasztott biztosító weboldalán, utóbbiak pedig alkuszcég portálján kötöttek lakásbiztosítást.

A GRANTIS lakásbiztosítás szakértői szívesen segítenek neked, hogy gyorsan és egyszerűen megújíthasd biztosításod, vagy akár a lakásbiztosítási kampány keretében kedvezőbb lehetőségre válts. A lenti űrlapon tudsz jelentkezni egy díjmentes konzultációra, amelynek keretében szakértőnk átnézi a biztosításodat, kalkulációt készít és összehasonlítja neked az ajánlatokat.