Nézzük meg milyen hasznos életbiztosításokat választhatunk!

A kockázati életbiztosítás

Ahogy már többször is írtuk ezek az életbiztosítások hivatottak a kieső jövedelmet pótolni. A legrosszabb esetben (meghalunk) a családunknak az innen kapott pénz biztosíthatja a nyugodt átmenetet egy kisebb költségvetésű életmódra.

Kevésbé rossz esetben pedig, ha kórházba kerülünk, műtét, stb., akkor kapunk anyagi szolgáltatást. Erre azért van szükség, mert ha táppénzre kerülünk, akkor az a fizetésünk 60%-a csak, tehát 40% bevétel kieséssel kell számolnunk, ha nincs egy jó kockázati életbiztosításunk. A minimálbéres vállalkozókról már nem is beszélve, nekik még fontosabb egy ilyen szerződés.

Kevés embernek van életbiztosítása Magyarországon

A garantált biztosítások

A megtakarításos életbiztosításokat két nagy csoportra oszthatjuk az ún. garantált, vagy klasszikus vegyes életbiztosításokra, és a befektetési egységekhez kötöttekre (unit linked). A garantált életbiztosítás ideális megoldás a maximálisan kockázatkerülő emberek számára. Itt ugyanis kapunk egy fix lejárati összeget, amit egy fix kamattal kapunk meg (jellemzően most ez 2-2,5%), és ha törik, ha szakad, ezt a pénzt megkapjuk, vagy többet. Ugyanis, ha a biztosító e feletti hozam ér el, akkor a garantált hozam feletti rész 80-100%-a is minket illet meg.  De a befektetés összeállításába nekünk nincs beleszólásunk.

A unit linked életbiztosítás

Ezt az életbiztosítást szoktuk befektetéses életbiztosításnak is hívni. Ez lényegében annyiban különbözik az előbb bemutatott megtakarítástól, hogy teljesen elkülönülnek a kockázati elemek és a befektetés. Mi magunk választjuk ki, hogy a biztosító kínálatából mibe fektessék be a pénzünket. És ezeknek az eszközalapoknak a hozama lesz a nyereségünk, nem egy előre garantált kamat. Így akár jobban is járhatunk, mint egy vegyes életbiztosítás esetén.

Az életbiztosítások nagyon hasznosak

Ebben a cikkben 3 életbiztosítás típust mutattunk meg, amelyre szükségünk lehet, illetve van. Olyanokat pedig nem is érintettünk, mint a balesetbiztosítás, az utasbiztosítás, vagy a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás. Ebből a rövid felsorolásból is látszik, hogy a nyugodt élethez szükségünk van a biztosítók szolgáltatásaira, ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és a lehető leghatékonyabb megoldásokat fogja az asztalára tenni.