A unit linked nyugdíjbiztosítás és a hozamok

Ami a nyereségünket illeti, az ilyen nyugdíjbiztosításokra nem lehet panasz, hiszen profi szakemberek minden nap azon dolgoznak, hogy minél szebb hozamokat érjenek el. Nekünk mindössze annyi a feladatunk, hogy amikor elindítjuk a nyugdíjbiztosítást, akkor jelezzük, hogy milyen befektetési alapokba irányítsák a pénzünket, illetve ha szeretnénk, akkor változtassunk a portfólió összetételen.

Amikor portfóliót állítunk össze, érdemes részvénybe is fektetni, hiszen ahogy látjuk 5 évre visszamenőleg is 10% feletti éves hozam a jellemző, vagyis jelentősen több, mint a banki 2-2,5%.

Mi a helyzet az elengedhetetlen biztonsággal?

A nyugdíjbiztosítások esetén kétféleképpen értelmezhetjük a biztonságot. Egyrészt az előbb bemutatott hozamok szintjén, hiszen választhatunk olyan állampapírokat, kötvényeket, amelyek alacsony kockázat mellett is stabilan termelik a nyereséget, és persze itt vannak még a menedzselt alapok is. Ezeket napi szinten kezelik a befektetési szakemberek, így jobb helyre talán nem is kerülhet a pénzünk.

A másik biztonság pedig a jogi biztonság. Miután a nyugdíjbiztosítás egy speciális életbiztosítási, ezért ugyanazok a jogi előnyök megilletik, mint például az, hogy nem perelhető, nem végrehajtható. Az emberek csalódtak már pénztárban, most brókercégekben is, de egy életbiztosítással nem történhet hasonló.

egy nyugdíjas nő számológéppel számolja ki a nyugdíját miközben a számláit nézi

Az extra a 20%-os adókedvezmény

A biztonság, és a hozam mellett pedig ne feledkezzünk meg, hogy a befizetett pénzeink után minden évben visszaigényelhetünk 20%-ot, akár 130 ezer forintot is. A gyakorlatban tehát minden befizetett ezer forint után 1.200 termeli számunkra a nyereséget.

Ahogy láthatjuk a nyugdíjbiztosítás mind a 3 általunk támasztott kritériumnak megfelelt, így most már csak az a kérdés, hogy melyiket válasszuk magunknak, és mekkora díjjal. Ez azonban egy olyan komoly döntés, amellyel több millió forint nyereséget (vagy veszteséget) kockáztatunk, ezért érdemes szakértővel egyeztetni. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol szakértőnk egyedi számítások alapján megtalálja Önnek a lehető legjobb nyugdíjbiztosítást!