Miért ne lehetne úgy, hogy egy kiemelkedően jól járunk, és mégsem nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk?

Életbiztosítási védelem az egész családnak

Életbiztosítási védelemre pedig számos okból szükségünk lehet. Egyrészt családfenntartóknak szinte kötelező, hiszen a párunk, a gyermek vagy gyermekek jövőjét nagyon fontos megalapozni. Egy váratlan tragédia, haláleset nem csak érzelmileg, hanem anyagi szempontból is komoly megterhelést jelenthet szeretteink számára. Ezen felül, akinek ingatlana, autója hitellel terhelt, gondolnia kell arra is, hogy a kölcsönt visszafizetésére kötelezett. Ráadásul nem csak egy szerettünk elvesztése okozhat hirtelen törést a család életében. Egy előre nem kalkulálható baleset után hosszabb kórházi ápolásra is szorulhatunk, így tartós munkaképtelenség esetén kieső jövedelmünk pótolására is szükség lehet.

egy fiatal párnak magyaráz egy fekete inges tanácsadó egy irodában

Életbiztosítás havi pár ezer forintból

A legszebb az egészben, hogy optimális életbiztosítási védelmet nyújtsunk a családunknak, nem kell komoly anyagi megterhelésre számítanunk.  Már akár havi pár ezer forintból több millió forintos biztosítási összegre szerződhetünk. A példának okáért, egy 35 éves férfi, 20 évre 5090 forintból, 10 millió forintos kockázati életbiztosítást köthet. Ez pedig azt jelenti, hogy a biztosított halála esetén, ez az összeg kerül térítésként kiutalásra.

Az életbiztosítási szerződésünket pedig különböző kiegészítő biztosítási elemekkel is kiegészíthetjük. Ez azt jelenti, hogy térítést nyújthat a biztosító többek között, csonttörés, műtét, hosszabb kórházi tartózkodás, kómás állapot, és tartós egészségkárosodás után is. A gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy nagyjából napi 82 forintból szinte az összes kockázatra jó előre felkészülhetünk.  Nem nehéz tehát azt belátni, hogy nem maga az életbiztosítás díjai fognak terhet róni a családi költségvetésre, sokkal inkább azok hiánya, ha a tragédia már bekövetkezett.

Azt érdemes tudnunk, hogy mely tényezők befolyásolhatják az életbiztosításunk díját. Mivel az idei évtől kezdve már nem teszünk különbséget a női és férfi biztosítottak között, így rögtön ki is esik a kalapból. Ezzel szemben a szerződött időtáv, és az életkor az, amely első sorban meghatározhatja, milyen díjakkal kalkulálhatunk. A dohányzás viszont komoly kockázatot jelent a biztosító számára, így akár 50%-os mértékben is megemelheti az életbiztosítás alapdíját. Ezen kívül felméri a biztosító egészségi állapotunkat illetve azt is, hogy veszélyes munkát vagy hobbit végzünk-e.

Az életbiztosítás részleteinek megismerése

Az első kifogásunk az életbiztosítással szemben az lehet, hogy már élő szerződéssel rendelkezünk. Nagyon fontos viszont, hogy nézzük meg az életbiztosítási szerződés kapcsán, hogy milyen biztosítási összegre kötöttünk szerződés. Ha kiderül, hogy ez mindössze pár százezer forint, gondolkodjunk el azon, hogy ez az összeg vajon fedezetet nyújthat-e a családnak egy esetleges tragédia bekövetkezte után. Nagy valószínűséggel persze nem.
A szerződés megkötése előtt tájékozódjunk az életbiztosítás hatályáról, és a térítést is érintő kizárásokról, azaz arról mely esetekben nem fizet a biztosító. Lényeges az is, hogy maga a szerződés várakozási időhöz kötött-e,  tehát érdemes felmérni, hogy milyen időtávnak kell eltelnie ahhoz, hogy a konstrukció teljes értékűen működjön.
Ha bármi nem világos, vagy szeretné felmérni életbiztosítási lehetőségeit, forduljon bizalommal szakértő munkatársainkhoz, akik minden felmerülő kérdésére azonnal választ adnak.