Mi is az a lakásbiztosítási kampány? 

A lakásbiztosítási kampány keretében idén március 1. és 31. között a biztosítási évfordulón túl extra lehetőséged van arra, hogy lakásbiztosítást vagy akár biztosítót válts.

Erről egy tavaly áprilisban hatályba lépett kormányrendelet rendelkezik, amely idén márciusban lép először életbe, ezért is van most ekkora érdeklődés a téma iránt. A több mint 3 millió szerződésből várhatólag félmillió lakásbiztosítást is újraköthetnek az ügyfelek. 

Amennyiben te is fontolóra vetted, hogy lecserélnéd a lakásbiztosításod, akkor van néhány dolog, amire érdemes figyelned. A felmondáshoz írásbeli felmondó nyilatkozatot szükséges kitölteni, aminek március 31-ig be kell érkeznie a biztosítóhoz. Ezzel párhuzamosan mindenképp ajánlott új biztosítást is kötni, hogy ne maradjon fedezet nélkül az ingatlanod. Az eljárás költségmentes, és hogyha előre fizettél díjat, akkor még járhat is vissza neked pénz a megszüntetésnél. 

Keressünk neked kedvezőbb ajánlatot?

Nézesd át lakásbiztosításodat tanácsadónk segítségével. A piacon lévő ajánlatok 90 százalékát összehasonlítjuk neked.

Hogyan éri meg lakásbiztosítást váltani? 

A lakásbiztosítás váltáshoz három tippet ajánlunk neked: 

1. Kerüld el az alulbiztosítottságot:

Ma az ingatlanok jelentős részéről elmondható, hogy alul vannak biztosítva, tehát nem történt értékkövetés. A probléma akkor bukik ki, amikor tényleg bekövetkezik egy káresemény, akkor a biztosítási összeg nem lesz elég a teljes kár megtérítésére. „Az egyik legfontosabb vagyonértékünk a lakás, nem ezen kell spórolni!” – fogalmaz a szakértő a biztosításunk aktualizálására bátorítva.

Ha az ingatlanon hitel van, akkor azt is fontos tudni, hogy bár a kölcsön alapját a forgalmi érték adja, de a biztosításoknál az újraépítési érték számít, amelynek 500 ezer forint/négyzetméter körül mozog az alja. Érdekesség, hogy a biztosítás szempontjából alapvetően nem lenne különbség két azonos műszaki paraméterekkel rendelkező ingatlan között, tehát ugyanaz lenne az újraépítési költség a Rózsadombon és Mátészalkán is! A realitás viszont azért az, hogy az árazás bizonyos szubjektivitást tartalmaz, az „elitnek számító” körzetekben vastagabban fog a ceruza, a nagyobb vásárlóerő miatt.

2. Csak azért fizess, amiért kapsz is valamit:

Találkozunk olyan biztosítási csomagokkal is, amelyek az ügyfél számára felesleges elemeket tartalmaznak, és megnövelik a díjat, ez a másik véglet, a túlbiztosítottság. Például ha nincs is kutyád, akkor nem szükséges, hogy legyen felelősségbiztosításod kutyára, ha nem szoktál utazni, akkor elhagyható az utasbiztosítás, ha nincs kerted, akkor nem kell a kerti veszélytelenítés. Ezek apróságnak tűnő tételek, de össze tudnak adódni, könnyen előfordulhat, hogy egy felülvizsgálattal akár 80 ezer forintról 50 ezer forintra is le tudjuk faragni az éves díjadat.

3. Keresd a szakmaiságot és a kényelmet:

Dedikált tanácsadó segít eligazodni a lehetőségek között, és nem csak 2-3 termék közül, hanem szinte a teljes piacról tudsz válogatni, anélkül, hogy egyesével fel kéne keresned a biztosítókat, és az összehasonlítást is elvégezzük. Mivel függetlenek vagyunk, így mi nem húzunk egyik biztosító irányába sem, nekünk mindegy, hogy kitől kapjuk a jutalékot, az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy megtaláljuk számodra az érték-arányban legjobb ajánlatot. Tehát valójában két szolgáltatást kapsz egyszerre, a biztosítóét és a tanácsadóét, akire akkor is számíthatsz, ha baj van, felhívhatod és intézkedni fog. 

Kik lesznek a lakásbiztosítás kampány fő nyertesei?

A lakásbiztosítások éves díja az elmúlt évek során fokozatosan növekedett, tavaly országosan 58 ezer forint körül alakult a lakossági vagyonbiztosítások éves átlagdíja. A lakásbiztosítási kampány most ezt a tendenciát is megfordíthatja.

A GRANTIS ügyfelei körében 54 ezer forint volt tavaly a lakásbiztosítások átlagos éves díja.

Mivel a biztosítók nem szeretnének veszíteni a ügyfélállományukból, így versenyre is lehet számítani köztük, hogy ki tud jobb ajánlatot adni. Bónuszok, kedvezmények és díjcsökkentés is várható. Plusz ha eddig nem éves díjat fizettél, de most átváltasz, már azzal is 5-7 százalékot meg tudsz takarítani. 

Az akciós díjak várhatólag februárban, illetve márciusban derülnek ki, előrejelzések szerint a családi házzal rendelkezők most kifejezetten jól járhatnak, akár le is feleződhetnek a díjak, és a lakástulajdonosok is tudnak legalább tízezer forintot spórolni éves szinten.

Szakértőink ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy csak azért, mert erre lehetőség van, attól még nem kötelező váltani. Persze, ha elégedett vagy a biztosításoddal, akkor is érdemes tájékozódni tanácsadóinknál, igénybe venni a GRANTIS lakásbiztosítás összehasonlító programját, és még az évforduló előtt átbeszélni a lehetőségeket.

Összefoglalva

Idén március 1. és 31. között, extra lehetőséged lesz arra díjmentesen, hogy egy számodra optimálisabb lakásbiztosításra válts. Várhatólag félmillió magyar fog élni a lehetőséggel.

A GRANTIS szakértői szerint a lakásbiztosításod megújítása vagy a váltás alkalmával elsősorban az alulbiztosítottság elkerülésére érdemes törekedni, hogy kár esetén is rendben legyen a biztosítási összeg, valamint a túlbiztosítottság kapcsán is tudunk segíteni megszabadulni a felesleges költségektől. 

A lakásbiztosítási kampány várhatólag felélénkíti a piacot, amelyben nagy szerepet játszanak a bónuszok, a kedvezmények és a díjcsökkentés.

Szeretnél időben felkészülni a lakáskampányra? Megnézzük neked, hogy mekkora értékkövetésre lenne szükséged, illetve hol tudnánk akár most is vágni a költségeken? Lakásbiztosítás tanácsadóink összehasonlítják neked a piacon fellelhető ajánlatokat, és megtalálják, hogy járnál jobban. Akár a mostani ajánlatokat is szívesen összevetjük a márciusiakkal, lépj időben! Ha szeretnél beszélni szakértőnkkel, hogy megismerd a lehetőségeidet, akkor a lenti űrlapon tudsz jelentkezni.