Lezárult a tranzakció

A mai napon lezárult tranzakció annak a folyamatnak az eredménye, hogy az MBH Bank 2023 novemberében részvényadásvételi megállapodást írt alá a Fundamenta többségi tulajdonrészének megvásárlásáról a német Bausparkasse Scwäbisch Hall AG-val, és a két kisebbségi, osztrák, illetve német tulajdonossal.

Dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója és Mike Kammann, a BSH AG igazgatóságának elnöke március 27-én aláírta a tranzakció zárásának megerősítéséről szóló nyilatkozatot.

Népszerűsítik a lakás-takarékpénztárt

A termékpaletták kombinálásával, banki, lakás-takarékpénztár és biztosítási termékek összekapcsolásával, valamint az ügyintézés hatékonyságának növelésével számos új befektetési, biztosítási és hiteltermékhez juthatnak majd a keresztértékesítés során az ügyfelek.

Az MBH Bank és a Fundamenta Személyi Bankár hálózata erősíteni tervezi a piaci pozícióját a lakás-előtakarékosság, ingatlanközvetítés, lakáshitelezés és zöldenergia területén.

Kiemelt cél továbbá a Fundamenta hitelezési képességének növelése, a hitelezési volumen növelésével és a megtakarítási állomány bővítésével. Emellett az MBH Csoport 1,5 millió meglévő lakossági ügyfele további potenciált nyújt a lakás-takarékpénztári termékek népszerűsítésében.

Jelentős növekedés és fiatalodó ügyfélkör

Az akvizíció az MBH Bank számára jelentős növekedést jelent: 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik. Az MBH Bank stratégiai célja az ügyfélbázisának fiatalítása és a fiatalok hatékony megszólítása.

A lakás-takarékpénztár piacon jelenleg három szereplő van: az MBH mellett az OTP és az Erste kínál még ilyen lehetőséget. Ingatlanra gyűjtesz, szeretnéd megismerni, hogyan járulhatnak hozzá a célodhoz a lakás-takarékpénztárak? A Grantis szakértői szívesen segítenek neked összehasonlítani az ajánlatokat.