Opcionális kiegészítő modulok:
(A kiegészítő modulok kizárólag a fő előadás után vehetők igénybe!)

  • Kismamáknak, gyermekvállalásra
    készülőknek, kisgyermekes szülőknek szóló
    előadás. 2×1 óra
  • Pályakezdőknek szóló előadás. 1 óra
  • Privátbanki modul.
  • Lakásvásárlási modul.

REFERENCIÁK

Vodafone wide
Minicrm
Thermo Fisher Scientific
SwiconGroup
Inditex
getworktrend
Reckitt
BP
Unilever
Siemens
LOXON
STI - Gustav Stabernack GmbH
SAP
NN biztosító zrt

Ügyfeleink mondták

Nap mint nap azért dolgozunk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek azzal, amit nyújtunk számukra. Éppen ezért büszkék vagyunk a számtalan pozitív visszajelzésre a munkánkkal kapcsolatban:

Rozgonyi Gabriella - Campus Director
Zara Magyarország Kft.
Egy fantasztikus képzésen vehettünk részt ma a Pénzügyi Jólét témakörben, a Grantis Pénzügyi Akadémia programjának köszönhetően. Személy szerint mindazon felül, hogy temérdek hasznos információt kaptunk a pénzügyeink megfelelő kezeléséhez, én végtelenül jól szórakoztam. Sorolhatnám a képzés hasznosságát, de inkább azt emelném ki, milyen nagyszerű, karizmatikus előadót ismerhettünk meg Sipos Csaba személyében. Mennyi munka, felkészülés, tanulás és gyakorlás kell ahhoz, hogy a javarészt Y és Z generációs csapat szinte alig nyúlt a telefonjához a több mint három órás képzés során. Akkor is jegyzetelt. A csapat visszajelzéseiből az is beigazolódott számomra, hogy a legjobb befektetés a tudás átadás, nem mintha kétségeim lettek volna effelől.
Biró Bianka
SAP Hungary
A pénzügyi kurzust az SAP Hungary Health & Wellbeing programja keretein belül szerveztük meg a munkavállalók pénzügyi tudatosságának növelésére. Az 5 hetes programra sok pozitív visszajelzést kaptunk, és a csatlakozó kollégák létszáma is magas volt hétről hétre, az online formátum ellenére. Csaba nagyon informatív és interaktív módon tartotta az előadásokat, válaszolt a rengeteg felmerülő kérdésre, illetve az előadás reklámozásához és az összefoglaláshoz is kaptunk anyagokat. Külön pozitívum, hogy az előadás összegének egy részével egy erdőmentéssel foglalkozó alapítványt tudunk támogatni.
Czibere Zsolt
BP Magyarország

Együttműködésünk Sipos Csabával, a Grantis tanácsadójával 2020 márciusában kezdődött. Bár az eredeti terveinket a járványhelyzet felülírta, de Csaba és a Grantis csapata hatékonyan és rugalmasan megoldotta a nehézségeket és az előadássorozat az online térben is magas minőségben meg tudott valósulni. Csaba szakértelme és professzionalitása az online előadásokon is teljesen ‘átjött’, képes volt a résztvevőket bevonni, számos kérdés, hozzászólás érkezett és sok esetben érdemi vita is kialakult. Mindez azért is nagy érdem, mert tudjuk jól, hogy az online térben ezt a típusú kétirányú kommunikációt nehéz elindítani de Csabának ez is sikerült. A dolgozói visszajelzések alapján Csaba volt az eddigi legsikeresebb előadónk, nem csak pénzügyi tudatosság (financial wellbeing) témában hanem az összes előadó közül, aki wellbeing témában az elmúlt 3 évben előadott a bp-nél. Az előadások témáinak sokszínűsége folytán különböző munkavállalói csoportokat meg tudtunk szólítani, úgy mint a GYES-en, GYED-en levő anyukák, gyakornokaink.

Az előadások mellett párhuzamosan nagy sikerrel futottak az egyéni rapid tanácsadások is, sok munkavállalónk kaphatott itt az egyéni pénzügyi helyzetére vonatkozó ajánlásokat, tanácsokat.

A Grantis-szal folytatott együttműködés során végig magas minőségű szolgáltatást kaptunk, precízen tartott határidőkkel. Számomra, mint CSR szakértőnek külön kedves és értékelendő gesztus volt, hogy az ajánlat részeként Csaba az általunk kiválasztott felsőoktatási intézményben 2 előadást tart diákoknak.

Jáhny Ákos - ügyvezető
GetWorkTrend Kft.
Régóta ismerem Csabát, és tudok azonosulni a pénzügyekről alkotott világképével, ezért is gondoltam, hogy megfelelő választás őt felkérni egy előadás megtartására a Get Work Akadémia keretein belül. Második éve zajlik az akadémiánk, főleg munkaügyi, munkajogi és HR tematikára épülve, de a pénzügyi téma beillesztése mind céges, mind magánélet területén jó döntésnek bizonyult. Csaba előadásmódja elvarázsolta munkatársaimat, nem volt nehéz a figyelem fenntartása, így az üzenetek is könnyen célbaértek. A sok kérdés, a szünetekben a témák továbbfeszegetése, az előadást követően a személyes konzultációkra való nyitottság örömmel töltött el, bízom benne, hogy sok hasznos gondolat és tanács épült be a munkatársaim hétköznapjaiba.
Ferencz Fanni - HR vezető
Unilever Magyarország
Mint az Unilever nyírbátori gyárának HR vezetője az utóbbi években kiemelt figyelmet fordítok a dolgozók jóllétére. Maga a wellbeing, mint fogalom is folyamatosan tágul, és ma már olyan témákkal is dolgozói program szinten foglalkozunk, mint a mentális jóllét, vagy épp a belső motiváció. Bár a dolgozói juttatások kérdése is folyamatosan fejlődik a cégnél, mégis maga a pénzügyi kultúra, mint terület még bőven rejt magában lehetőségeket. Gondoljunk csak bele: a dolgozók egyre előnyösebb bónuszokat, pótlékokat és juttatásokat kapnak, széles körű dolgozói kölcsön előleg lehetőség érhető el számunkra, azonban itt elengedjük a kezüket, és rábízzuk őket a már meglévő vagy épp teljesen hiányzó pénzügyi ismereteikre. Ezt felismerve, és a saját dolgozói igényeinkre építve kerestünk egyfajta szemléletformáló, ismeretterjesztő programot, amivel segíthetnénk a munkavállalóinkat ezen a területen. Egy kollégánk ajánlotta  a Grantis Pénzügyi Akadémiát, és amikor olvastam a sorozat tematikáját, tudtam, hogy pontosan ezt keressük. A kezdeményezés hamar országos Unilever eseménnyé nőtte ki magát, és a 3 napos előadás sorozat, illetve konzultáció során mind a budapesti központunk, mind a röszkei és veszprémi gyárunk részéről számtalan munkatárs volt jelen, és élt a személyes konzultáció lehetőségével. A programban az volt a jó, hogy beosztástól és jövedelmi viszonyoktól függetlenül mindenkinek szólt, azonnal hazavihető és gyakorlatra váltható tanácsokat, útmutatást kaptak a résztvevők. Csabáék messzemenően segítőkészek és rugalmasak voltak a szervezésben, és összességében sokkal többet kaptunk a programmal, mint azt előzetesen vártuk. Az előadások szórakoztatóak és néhol jó értelemben vet provokatívak voltak, és mindig volt időnk a dolgozói kérdéseket is megvitatni. Én minden céget biztatok mérettől függetlenül, hogy merjen beruházni ebbe a programba, hiszen ezzel nagyon közvetlenül tudja növelni a dolgozói jóllétét, és a program messzemenőkig megtérül a vállalat számára!

A Pénzügyi Akadémia támogatója: a GRANTIS

A GRANTIS Hungary Zrt. az Eurorisk Kft. leányvállalataként jött létre, ami 1993 óta a biztosítási piac top 10 alkuszi vállalata közé tartozik, és évekig az MKB-Euroleasing csoport tagjaként működött.

A 2014-es megalakulásunk óta számtalan cégnek – köztük 500 fős nagyvállalatoknak – találtunk egészség-, baleset- és vagyonbiztosítási, illetve önkéntes pénztári megoldásokat. Közvetítőként a magyar pénzügyi és biztosítási piac szinte teljes egészével partnerségben vagyunk, és a konkurens ajánlatok független megversenyeztetésében állunk az 1–1000 fős cégek rendelkezésére.