Arra gondoltunk, hogy írunk egy cikket, amiben kiszámoljuk, hogy a különböző életbiztosításoknak mekkora lesz a havi díja, illetve hogy mekkora összegeket tudunk gyűjteni bizonyos havi díjak mellett!

A balesetbiztosítás

Ez egy olyan speciális kockázati életbiztosítás, ami csak akkor térít, ha valamilyen balesetből adódóan szenvedünk valamilyen sérülést. A baleset egy előre nem látható külső behatás, a szenvedő alany tudta nélkül. Nézzünk meg egy balesetbiztosítást, hogy havonta mennyibe kerül nekünk! A Signal, az Union, és az Uniqa biztosító is rendelkezik kimondott balesetbiztosítással, amelyeknél különböző csomagokból választhatunk. Mindenhol nézzük a legolcsóbb csomagok havi díját egy főre:

  1. Signal 16.000 forint / év, vagyis havi 1.334 forint
  2. Union 17.000 forint / év, vagyis havi 1.417 forint
  3. Uniqa 16.000 forint / év, vagyis havi 1.334 forint

A kockázati életbiztosítás

Ennél a módozatnál a díjak nagymértékben függenek a korunktól, az egészségi állapotunktól, és a dohányzási szokásainktól is. Vegyünk alapul egy 35 éves, egészséges embert, és nézzük meg, hogy 10 millió forint haláleseti szolgáltatás mennyibe kerül nagyjából havonta, ha:

  1. nem dohányzó esetén 3.740 forint havonta.
  2. dohányzó esetén 7.140 forint havonta.

Ez a 10 millió forint lenne az ideális életbiztosítási összeg minimuma, hiszen mennyivel jobb pénzt hagyni magunk után, mint adósságot!

A gyermek megtakarítás

A gyermek megtakarításnál egy 6-8 millió forintot érdemes összegyűjteni a gyermekünk felsőoktatási képzésére, ebben az esetben a megtakarításunk havi díja csak attól függ, hogy milyen korán kezdünk el számára gyűjteni! Legyen a célösszeg 6.500.000 forint, a megtakarításunk pedig termeljen évente 8% hozamot, a költségeket pedig levonjuk.

Érdemes időben cselekedni!

A balesetbiztosítást leszámítva minden egyes életbiztosítással akkor járjunk a legjobban, ha minél hamarabb elindítjuk. Ilyenkor ugyanis a kockázati díjak alacsonyabbak, a megtakarítás pedig vagy nagyon lejárati összeget produkál, vagy pedig kevesebb pénzből elérjük a kívánt célösszeget. Azt azonban fontos szem előtt tartani, hogy nem csak a díjak alapján érdemes választani konkrét életbiztosítást. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt a lenti űrlap segítségével, és életbiztosítási szakértőnk megtalálja Ön számára az ár-érték alapján a legjobb megoldásokat!