Az életbiztosítások általános feltételei

Az általános feltétel tulajdonképpen nem más, mint egy keretszerződés. Ebben a szabályzatban rögzítik a biztosító kötelezettségeit, mentesüléseit, és az ügyfelek kötelezettségeit. Mindegyikre mondunk is egy példát!

Biztosító kötelezettsége:A biztosítónak térítenie kell a kedvezményezett részére, ha a biztosított megrokkan, és a biztosítás tartalmazott rokkantsági kiegészítő biztosítást.

Biztosító mentesülése: Egy esetleges halál esetén a biztosító mentesül a térítés alól, ha önkezűség általi halál történt.

Ügyfél kötelezettsége: Az ügyfélnek 30 napon belül jeleznie kell a biztosító felé, ha bármilyen személyi okmányában változás történt. Ez a bejelentési kötelezettség.

Az általános szerződési feltételek tartalmazzák a különböző ún. maradékjogokat, ezek a díjmentesítés, díjszüneteltetés, részleges-, és teljes visszavásárlás, és a kötvénykölcsön. Ezek olyan rugalmassági tényezők, amelyeket alkalmazhatunk, ha esetleges anyagi zavarok keletkeznek nálunk. Nézzük a különös feltételeket!

Az életbiztosítás különleges feltételei

Míg az életbiztosítások általános feltételeit egyfajta biztosítási szótárnak is nevezhetjük, hiszen ebben tételesen szerepelnek a különböző fogalmak, és a magyarázataik, addig a különös feltételekben az adott biztosításra vonatkozó speciális szabályokat ismerhetjük meg.

A különleges feltételek, és a néhány biztosítónál előforduló függelékek egyfajta díjszabász mutatnak meg.

Itt találhatjuk meg az adott életbiztosításra vonatkozó költségeket tételesen, az ide vonatkozó visszavásárlási táblázatot, sőt az egyedi bónuszok mértékét is, valamint az értékkövetésre vonatkozó adatokat.

Mindig ismerje meg a feltételeket

Mivel ezek a cikkben is bemutatott feltételek adják meg az alapját a biztosítóval létrejövő üzleti szerződésünknek, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a paraméterekkel. Ennek két lehetséges módja van, az első, hogy otthon vacsora után leül és végigolvassa ezt a nagyjából 50 oldalt, de vigyázat a nyelvezete nem egyszerű, könnyű félreérteni. A másik, hogy egy független szakértő segítségét kéri, aki elmagyarázza az esetleges kérdéses pontokat, és ismerteti Önnel a szabályokat. Igényeljen a lenti űrlap kitöltésével egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítás szakértőnk minden fontos információval ellátja, hogy az Ön számára legkedvezőbb életbiztosítást válassza!