A lakosság több mint fele továbbra is bízik a biztosítókban

A biztosítókba vetett bizalom mértéke, azaz a Biztosítói Bizalmi Index idén 50,5 pont lett a 0-tól 100-ig terjedő skálán, ami lényegében megegyezik a tavaly kapott eredménnyel – jelezte a Grantisnak is eljuttatott közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A kutatást a Századvég végezte számukra.

Nem kellett csalódniuk azoknak, akiket káresemény ért

A biztosító társaságokkal, valamint a biztosításokkal kapcsolatos teljes elégedettségi index a korábbi évekhez képest magas szinten stabilizálódott. A 2021-es mérés óta 80 pont fölött mozog mindegyik biztosítástípussal kapcsolatos elégedettség, ami a MABISZ szerint kifejezetten pozitív fejleménynek számít.

Az életbiztosítással és a nyugdíjbiztosítással elégedettek a leginkább az emberek, a Cascoval pedig a legkevésbé.

A KGFB kapcsán kifejezetten elégedettek voltak a biztosítási eseményben érintettek a károkozó biztosítójának (74,8 százalék) és a saját biztosítójuk szolgáltatásával (82,9 százalék).

Az élet- és a nyugdíjbiztosításukkal  a legelégedettebbek az emberek

Ugyanakkor az is látszik, hogy öregszik az ország gépjárműparkja. A lakosság közel kétharmadának tíz évnél idősebb az autója. A tulajdonosok többsége nem köt továbbra sem Casco biztosítást, melyet elsősorban az autó korával és az árral indokolnak. Vannak, akik szerint csak félmillió forint feletti kár esetén érné meg Cascot kötni. Hasonlóan magas kárösszegekben gondolkodott a lakosság a lakásbiztosítások esetében is.

Ennyit költenek biztosításra a magyarok

  • Minden ötödik felnőtt magyar lakos legfeljebb havi 5 ezer forint alatti összeget költ biztosításra,
  • közel egynegyedük 5-10 ezer forintot,
  • szintén ötből egy válaszadó mondta azt, hogy havonta 10-20 ezer forintot,
  • 14,3 százalékuk pedig 20-50 ezer forint közötti összeget költ havonta biztosításokra.

A biztosítással rendelkező megkérdezettek közel 40 százaléka abban az esetben váltana biztosítót, ha kedvezőbb díjat ajánlanának neki, negyedüket a rossz kárrendezési tapasztalat motiválna a váltásra. Tízből egy válaszadó pedig abban az esetben változtatna, ha nem lenne elérhető a cég.

Bármilyen biztosítás vagy megtakarítási lehetőség után érdeklődsz, a Grantis szakértőire számíthatsz. Pénzintézet független alkuszként az egész piacra rálátásunk van, és közösen ki tudjuk választani számodra az ár-érték legjobb megoldást. A lenti űrlapon jelentkezve tudsz velünk kapcsolatba lépni.