Az alábbi 7 NYESZ számla közül választhatsz

Ebben a táblázatban összegyűjtöttük neked a 7-féle banki NYESZ számla közti különbséget.

Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) összehasonlítás költségek szerint

BankSzámlavezetési díjÁllományi díjÁllampapír forgalmazásBefektetési jegy vételeRészvény forgalma
Budapest Bank3000 Ft / évÁllampapír és befektetési jegy után nincsdíjmentesdíjmentesnem lehet
CIB Bank2000 Ft / évCsak CIB befektetési jegyek után nincsdíjmentesdíjmentes0,55%, min. 150 Ft
ERSTE Bank0.01%, min. 175 Ft / hóMinden értékpapír után vandíjmentesváltozó0,45%, min. 250 Ft
K&H Bank0.01%, min. 175 Ft / hóMinden értékpapír után vandíjmentesdíjmentesdíjmentes
MKB Bankmin. 150 Ft / hó0,075% az MKB befektetési jegyek után, egyébként 0,13%díjmentesváltozó1%, min. 3.000 Ft
OTP Bank0.11%, min. 175 Ft / hóMinden értékpapír után vandíjmentesváltozó0,65%, min. 1000 Ft
Unicredit Bank0.11%, min. 175 Ft / hóMinden értékpapír után vandíjmentesváltozó1%, min. 3.000 Ft
Az FHB Bank és a Raifeissen Bank nem rendelkezik nyugdíj-előtakarékossági számlával.

De mi a helyzet a hozamokkal? Olvass tovább, és abban is segítünk neked!

📈👨 Magas hozam + alacsony költség = maximális nyugdíjkiegészítés? 🧓💰

Az összehasonlító táblázat alapján látható, hogy a NYESZ számla alapvetően egy olcsó megoldás. Fontos viszont tudni, hogy mivel a NYESZ egy értékpapírszámla, hozamot csak akkor tudsz vele elérni, ha a számlán értékpapír-kereskedést végzel. Ez viszont azon túl, hogy kockázatos, nagyfokú szakértelmet is igényel: állampapírt, részvényt, kötvényt és befektetési jegyet kell vásárolnod, ha hozamot akarsz.

Általánosságban nem tudom azt mondani, hogy a NYESZ számlán X százalék éves hozamot tudsz biztosan elérni, mert ez teljes mértékben attól függ, hogyan kezeled azt az évek alatt.

De akkor melyik a legjobb nyugdíj előtakarékosság?

A Nyesz számlán kívül még 2 féle nyugdíj előtakarékossági típus is létezik, amire igénybe veheted a 20%-os SZJA adójóváírást. A nyugdíjbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár. Ezek kevesebb hozzáértést igényelnek mint a NYESZ számla, viszont ezek esetében sem árt tisztában lenned az előnyökkel és a hátrányokkal.

Tudom, hogy sok kérdésed van még…


Miért járok jobban, ha nem rögtön a bankba megyek?

Egy bank csak a saját termékét ismeri és ajánlja neked. Mi a teljes piacot függetlenül vizsgáljuk. Végeredményben így ugyanúgy egy pénzintézet ügyfele leszel, de az összes közül a legjobbé. Mindezt úgy, hogy akár ki sem kell mozdulnod otthonról.


Hogyan lehet ez számomra ingyenes?

Sikerdíjban részesülünk a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott mértékben. Mivel a legtöbb nagy pénzintézetet közvetítjük, és mind közel azonos mértékben honorál minket, nem vagyunk rákényszerítve semmiféle részrehajlásra. A rajtunk keresztül megkötött megtakarítások nem kerülnek többe.


Mit jelent a 20% adókedvezmény?

Az éves megtakarításod 20%-át megkapod az államtól, aki ezt a korábban befizetett szja-dból fizeti vissza neked. Nem kapod kézhez, hanem a megtakarításodba kerül, ami ugyanúgy hozamot termel, mint a tőke többi része. Évente akár 100-150.000 Ft-ot kaphatsz így.


Mi történik az űrlap elküldése után?

Felvesszük veled a kapcsolatot, pontosítjuk az igényeidet, és már neki is látunk a pénzintézetek versenyeztetésének. Fontos tudnod, hogy a teljes folyamat számodra kötelezettségmentes, azaz nem fogsz tapasztalni nyomulást, semmit nem akarunk eladni neked, és semmiről nem kell döntened az első találkozón. Neked van egy igényed, mi arra hozunk válaszokat, a döntés pedig végig a tiéd.


Mi az a Nyugdíjbiztosítás.com?

Büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország első számú online öngondoskodási portálja vagyunk, és közel félezer jelentkező fordul hozzánk havonta nyugdíjkérdésben. Reméljük, hogy neked is mielőbb választ tudunk adni az összes kérdésedre!

Melyik a legjobb nyugdíj előtakarékosság?

Ez nagyban függ attól, hogy neked mik a fontosak egy nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban. A pénzintézetek kínálataiban több mint 50 féle konkrét nyugdíjajánlat van. Ezek költségekben, várható hozamokban, előnyökben és hátrányokban eltérnek egymástól.

Mindenképpen azt tanácsoljuk neked, hogy szánj időt arra, hogy körbejárod ezeket és válassz felelősségteljesen, mert ezen a döntéseden millióid múlhatnak a jövőben. Mi erre a legegyszerűbb megoldás?

Melyik nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) a legjobb?

👩‍💼 Vonj be független szakértőt, aki összehasonlítja neked a konkrét ajánlatokat! 👨‍💼

Az a legegyszerűbb, ha “minden pénzintézetnél” van egy embered, aki viszont mégsincs igazán egyik pénzintézetnél sem, mert neked dolgozik 🙂 Ezek vagyunk mi: Olyan pártatlan szakértők, akik évek óta elemzik a pénzintézetek nyugdíj előtakarékossági ajánlatait, így össze tudjuk hasonlítani neked:

  • A költségeket 💸
  • A várható hozamokat 💹
  • Az egyes nyugdíjcélú ajánlatok rugalmasságát, feltételeit 👨‍💻
  • Az előnyöket ✅
  • És a hátrányokat is – őszintén. ❌

Havi 700-an fordulnak hozzánk, olyanok akik számára a független információ a legnagyobb érték, és ebben kérik a segítségünket. Neked is segítünk pénzt és időt spórolni. A végső döntést te hozod meg, a mi dolgunk csak annyi, hogy a “szerintem”-ek és a marketing duma helyett a tények alapján tudj dönteni! Itt tudod a segítségünket kérni.