Adómentes a cafeteria?

Ez a legtöbbet feltett kérdés és egyben a legnagyobb félreértés forrása is a cafeteriával kapcsolatban. A cafeteriát sokszor azonosítják tévesen az adókedvezményes vagy teljesen adómentes juttatásokkal, pedig az pusztán annyit jelent, hogy a munkáltató maga válogatja össze a juttatások fajtáit és mértékét – akárcsak egy cafeteriában, azaz önkiszolgáló étteremben. 

Mi az a cafeteria, és jár-e nekem?

A gyakorlatban természetesen akkor jön elő a legtöbbször, amikor a munkáltató kedvezményes adóteherrel szeretne valamilyen többletjuttatást adni. Fontos azt kihangsúlyozni, hogy a cafeteria elemek, vagy a jutalmazás nem történhet diszkriminatív jelleggel. Tehát nem lehet törvényszerű (munkavégzés minőségére visszavezethető) indok nélkül különbséget tenni a munkavállalók között.

Ki jogosult cafetériára?

Az egyik legfontosabb szabály a cafeteriával kapcsolatban, hogy csak akkor lehet folyamodni a kedvezményes adózáshoz a munkáltató részéről – ha minden munkavállaló egyformán (vagy törvényes szempontok alapján csoportokat alkotva) részesül belőle az egyenlő bánásmód elve alapján. Ez nem jelenti viszont azt sem, hogy nem lehet jutalmat adni a munkavállalónak kedvezményes adóterhek mellett – csak az nem a cafeteria része. 

Ki adhat cafeteria-t?

Csak és kizárólag a munkáltató jogosult cafeteria jellegű szolgáltatások megállapítására. A munkaadó törvényben nincs, és nem is kötelezhető ilyen szolgáltatás adására.

Mi tartozhat a cafeteria jellegű juttatásokba?

Az eddig leírtak alapján lehet látni, hogy gyakorlatilag bármilyen juttatás lehet cafeteria, melyet a munkaadó összeszed egy csomagba, és felajánl a munkavállalói számára. Ezek között lehetnek különböző adókulcsú szolgáltatások, viszont: a cafeteria nem lehet az egyéni jutalmazás eszköze, és különösen figyelembe kell venni az egyenlő bánásmód elvét! 

A SZÉP Kártya cafeteria?

A SZÉP kártya a cafeteria jellegű juttatás, melyet az átjárható zsebekkel kiegészülve egy rugalmas bevételi forrást jelenthet munkavállalóknak. 

SZÉP Kártya alszámlák

A SZÉP Kártyának 2022-ben is 3 “zsebe” van. Ugyan a zsebek előreláthatólag átjárhatóak lesznek 2022 teljes egészében, de korlátokat rajtuk nem egyesítették – így ha egy alszámlára többet küldesz az éves limitnél – az már “egyes meghatározott juttatás”-ként fog adózni, 33,04%-os rátával.

A három alzseb:

  • Vendéglátás: 150.000 forint éves kerettel, 2022. május 31-éig biztosan lehet élelmiszert vásárolni a 150.000 forintos keretig. Fontos tudni, hogy az átjárhatóság ellenére ez a 150 ezer forintos keret nem átléphető!
  • Szálláshely: 225.000 forint éves keret. Bármilyen SZÉP-kártya elfogadására leszerződött szálláshelyen felhasználható.
  • Szabadidő: 75.000 forint éves keret. Ez a legtágabb körben felhasználható alszámla. Alapvetően a szabadidő “tartalmasabb” eltöltését szolgálja. A kulturális rendezvények látogatásától kezdve dentálhigiéniás ellátáson át fitnesz terem belépőjegyig megannyi szolgáltatásra vehető igénybe. Ha nem vagy biztos abban, hogy elfogadják a SZÉP Kártyás fizetést, érdeklődj előre telefonon!   

Fontos! A 2022-es turisztikai akcióterv keretei közt a kormány meg fogja szüntetni a SZÉP kártya alzsebeit, a felhasználhatóság javítása érdekében. A megszüntetésnek pontos időpontja még nem ismert. Ahogy új részletek derülnek ki, frissítjük cikkünket!

Átjárható zsebek 2022

A 784/2021-es kormányrendelet szerint a 2022-es év végéig megmarad a SZÉP Kártya három zsebének átjárhatósága.  (forrás: Magyar Közlöny 241, letölhető itt

Élelmiszer SZÉP kártyával

A cikk írásakor a 781/2021-es kormányrendelet alapján évi maximum 150.000 forint értékben lehet élelmiszert vásárolni a SZÉP-Kártya “vendéglátás” alszámlájáról. Egyes termékek, mint például az alkohol, a dohánytermékek,vagy a só – viszont nem vásárolhatóak! (forrás: Magyar Közlöny 240, letölthető itt

Mennyi adót kell fizetni 2022-ben cafeteria után?

Ez az a rész, ahol a legnagyobb a kavarodás – viszont a fogalmak tisztázására szánt idő kifizetődik. Az általános vélekedés alapján a fenti felsorol tevékenységekre szánt juttatások után egyáltalán nem, vagy legalábbis csökkentett mértékű adót kell fizetni. Ez viszont nem igaz.

A gyakorlatban természetesen a legtöbbször a csökkentett adóterhű juttatásokkal kapcsolatban találkozunk ezzel a fogalommal, hiszen kell valamilyen ösztönző jellege legyen a munkaadó számára is a cafeteriának – ha ugyanannyi az adóteher, mint a  jövedelemnél, akkor nem feltétlenül van értelme azt béren kívüli juttatásként elkönyvelni. A fentiek alapján itt bemutatjuk, hogy milyen adózási kategóriák vonatkoznak egyes cafetéria elemekre.

Teljesen adómentes cafeteria 2022-ben

Természetesen a legnépszerűbb kategória a munkaadók részéről az adómentesen adható bevétel-kiegészítő szolgáltatások, melyek után 0% adót kell fizetni. 2022-ben újdonságként bekerült ezek közé a kerékpártámogatás – elektromos biciklikre is!

Adómentes – 0% adó

Juttatás neveMegjegyzés
Sportrendezvényre szóló jegy vagy bérletMértéke nem haladhatja meg a minimálbér 100%-át, sem utalvány, sem pénzre váltható formában nem lehet kiadni.
Óvodai, bölcsődei költségek, ellátás
Számla szükséges hozzá, a szolgáltatás teljes mértékére adható.
Munkába járás költségtérítése (tömegközlekedés)
86%-a a közigazgatási határon kívülről történő utazás költségének térítésköteles – de adómentesen megadható a 100% is! Az ezzel kapcsolatos részletszabályozást a 39/2010-es Korm. rendeletben találod.
Munkába járás költségtérítése (autó)
9-15 Ft/km/munkanap adható a munkavállaló részére. A részleteket ebben a NAV dokumentumban találod.
Kultúrális rendezvényre belépőjegy, bérlet
Könyvtári beiratkozási díjra is, maximum határa szintén a minimálbér. Nem lehet utalvány.
Vírusteszt, védőoltás
A koronavírus járvány miatt 2022-ben is adómentes a védőoltás és a járványügyi szűrővizsgálat.
Védőeszközök
Jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, pl.: szemüveg
Lakáshitel
10 millió Ft-ig kamatmentes hitel adható munkavállalónak. Lakáscélra, “munkáltatói kölcsön”-nek is szokták nevezni. Az ezzel kapcsolatos korlátozásokat az személyi jövedelemadóról szóló 1995/CXVII. törvényben találhatod meg.
Távmunkát végző munkavállalók igazolás nélkül adható térítése

A távmunkával kapcsolatos 487/2020-as rendelet alapján a veszélyhelyzet alatt “az érvényes havi minimálbér 10%-ának megfelelő összeg adható.”
Kerékpár, elektromos kerékpár biztosításaÚjdonság a cafeteria 2022-es rendszerében. Maximum 300 W teljesítményű elektromos motorral hajtott kerékpár, magáncélú használatra is.

Kulturális szolgáltatásra szóló belépő vagy bérlet

Kulturális rendezvényre lehet így belépőt vagy bérletet vásárolni. A teljes listát az Szja tv. 1. számú mellékletében találod, de gyakorlatilag bármilyen kulturális jellegű esemény elszámolható az éves limitig.

Sportrendezvényre szóló belépő vagy bérlet

Éves szinten a minimálbér 100%-áig lehet sportrendezvényre szóló belépőt vagy bérletet adni, melynek a törvényi definíciója: “sportszervezet vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül, résztvevők jelenlétében megtartott verseny mérkőzés.” (forrás: 2004. évi I. törvény a sportról, letölthető itt

Óvoda, bölcsőde

Az óvodai, bölcsődei szolgáltatások, ellátások – a tényleges (számlával bizonyított) költségek mértékéig teljesen adómentes. 

Vírusteszt, védőoltás

A koronavírus visszaszorítása érdekében 2022-ben is teljesen adómentes a munkáltató által finanszírozott járványügyi szűrés és védőoltás.

Kerékpár használatba adása  – 2022-es újítás 

“Kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel – vagy maximum 300 W-os segédmotorral – hajtott kerékpár magáncélú használata.” Ez alapján biztosítható a munkavállalóknak teljesen adómentesen kerékpár, amit használhat munkába járáshoz, de magáncélra is.

Kedvezményes adózású cafeteria tételek

Kedvező adózású juttatások előnyösek mind a munkavállaló, mind a munkáltató számára. A csökkentett, adóteherrel lehetővé válik úgy növelni a munkavállaló életminőségét, hogy közben nem kell még jelentősebb plusz teherrel számolni a munkáltató részéről. A kedvezményes adózású tételek sora hosszú, mi alapvetően 2 kategóriába soroltuk:

28%-os adóterhű juttatások – más néven a SZÉP Kártya

Ebbe a kategóriába jelenleg csak és kizárólag a SZÉP-kártya és az ahhoz köthető költségek tartoznak, 450.000 Ft-os éves limittel. A limit feletti részen 33,04%-os az adóteher. Fontos tudni, hogy ugyan 2019-ig ide tartozott a maximum évi 100.000 forint összegű pénzjuttatás is, de mára a jogalkotó megszüntette ezt a lehetőséget.

SZÉP Kártya – 28% adó (450 ezer Ft-ig, éves limitek a zsebeken)

Juttatás neveMegjegyzés
Szabadidő75 ezer Ft-os limit, legtágabb felhasználhatóság. Kultúrális-, egészségügyi-, sport-, és szórakoztató intézmények szolgáltatásait lehet vele igénybe venni.
Vendéglátás150 ezer forintos limit, elsősorban melegételt árusító vendéglátóhelyeken, de használható belföldi szálláshelyeken is.
Szálláshely225 ezer forintos limit, akár belföldi utazási csomag is vásárolható belőle, leszerződött szálláshelyeken használható.

33%-nál nagyobb adóterhű juttatások

Ebbe a körbe tartozik például a magáncélra is használható céges telefon, az üzleti ajándék néven adott termék és szolgáltatás, SZÉP kártyára való befizetés a limit felett, az irodához vagy üzleti úthoz köthető étkezés. Az adóterhekről részletes táblázatot kicsit lejjebb találhatsz! 

Egyes meghatározott juttatások – 33,04% adó

Juttatás neveMegjegyzés
SZÉP-Kártya limit feletti részeKorlátlanul feltölthető a csökkentett adóteherrel
Csoportos kockázati biztosítás (pl.: élet-, baleset-, egészségbiztosítások)Önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak esetében, a teljes befizetett összeg erejéig.
Ajándék, ajándékutalványLegfeljebb 1x évente, minimálbér 10%-áig
Célzott szolgáltatás egészség-, nyugdíjpénztárakbaKorlátlanul befizethető a fenti adóteherrel.
TelefonMagáncélra is használható, ha alapvetően a cég tevékenységének támogatásáért lett odaadva.

Jövedelemként adózó juttatás cafeteria jelleg ellenére

Számos olyan “hagyományos” cafeteria elem van, melyekkel kapcsolatban az a tévhit áll fenn, hogy teljesen vagy részben adómentesek. A helyi utazást biztosító bérlet, az önkéntes pénztárakba való befizetés, a lakáscélú támogatások, az iskolakezdést segítő munkáltatói támogatások mind-mind olyan juttatások, melyek után a teljes adóteher kifizetendő – így 100%-osan jövedelemként adózik! A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a Cafeteria 2022-es rendszere sem lett feltétlenül könnyebben áttekinthető a tavalyinál. Az egyszerűség és átláthatóság kedvéért táblázatban foglaltuk össze a legfontosabb információkat a tipikusan előforduló cafeteria elemekről és a hozzájuk kapcsolódó adóteherről.

Korábbi cafeteria elemek, melyek után ma már teljes adóteher fizetendő:

🚍 Helyi utazást biztosító bérlet

👩‍🎓 Diákhitel támogatás

🍴 Munkahelyi étkezés

💸 Önkéntes pénztárba tagdíjbefizetés után.

Fogalomtár – SZÉP Kártya és Cafeteria


Csekély értékű ajándék

“A minimálbér 10%-át meg nem haladó értékű, termék, szolgáltatás.” A 2022-es minimálbér 200.000 HUF, így a maximális értéke az ajándéknak 20.000 HUF. Ajándékutalványt is lehet így adni, de a korlátozások természetesen ugyanúgy fennállnak!


Személybiztosítás

A személybiztosítások közé az élet-, betegség-, és balesetbiztosítás tartozik. (forrás: Szja tv., értelmező rendelkezések)


Kockázati biztosítás

Szűkebb értelemben a tisztán haláleseti biztosítást jelenti. Tágabb értelemben minden olyan életbiztosítás kockázati életbiztosításnak tekinthető, amely a személyt célozza, és az őt fenyegető külső (baleseti) és belső (betegségi) kockázatokat fedi le. Minden esetben győződj meg arról, hogy pontosan milyen esetekben lehet kérni a teljesítést a biztosítótól. (forrás: Szja tv., értelmező rendelkezések)


Cafeteria

A munkáltató által egy központi szolgáltatáslista alapján meghatározott juttatási csomag. Általában kedvezményesen adózó elemekből szokták összeválogatni a tartalmát.

Gyakran ismételt kérdések


Az önkéntes nyugdíjpénztárba, egészségpénztárba való munkáltatói támogatás adómentes?

Nem, az ide tartozó befizetések az “egyes meghatározott juttatások”-ra vonatkozó szabályok szerint adókötelesek.


Mekkora lehet a munkáltatói ajándék?

A minimálbér 10%-a lehet maximum, évente egyszer adható, és fel kell jegyezni. Akár utalvány formában is.


Milyen szolgáltatóknál lehet SZÉP Kártyához jutni?

Az OTP SZÉP kártya szolgáltatása mellett még sok más bank – többek közt a K&H és az MKB bank is – ajánl a SZÉP Kártyát.


Mennyi pénz tölthető a SZÉP zsebekbe?

A 28%-os adóteher mellett a szabadidő alszámlára 75, a vendéglátás alszámlára 150, a szálláshely alszámlára 225 ezer forint tölthető fel. Fontos tudni azonban, hogy ennél több pénz is tölthető a kártyára – csökkentett kedvezmények mellett.


Lehet venni élelmiszert SZÉP Kártyán?

A cikk megírásakor, a 784/2021-es kormányrendelet alapján igen, egészen 2022. május 31-ig.


Lehet sportboltban vásárolni SZÉP Kártyával? Horgászboltban?

A SZÉP Kártya “Szabadidő számlájáról” igen, lehet vásárolni a szerződött helyeken, maximum évi 75.000 forintig.


Meddig átjárhatóak a SZÉP Kártya zsebei?

A kormány jelenlegi rendelkezései alapján a zsebek egészen 2022.09.30-ig átjárhatóak lesznek.