Az amit az adott biztosító annak tekint. Olcsóbb biztosításoknál például jetskizés, küzdősportok, vitorlázás, prémium csomagban lehet barlangi búvárkodás, sziklamászás vagy túraautózás is.

Az extrém sportok, más néven akciósportok vagy alternatív sportok, olyan sportesemények vagy sporttevékenységek, amelyeket nagy sebesség és nagy kockázat jellemez. A leggyakrabban ebbe a csoportba sorolt sportok a gördeszkázás, a snowboardozás, a freestyle síelés, az in-line görkorcsolyázás, az utcai szánkózás, valamint a BMX és a hegyi kerékpározás. Az extrém sportok jellemzően a hagyományos mainstream sportágakon kívül működnek, és az adrenalinszintet növelő izgalmaik miatt szeretik őket. A motorkerékpár- és motoros szánversenyeket és akrobatikus versenyeket is gyakran az “extrém” kategóriába sorolják, és a fogalom kiterjeszthető az olyan merész sportokra is, mint a sziklamászás és az ejtőernyőzés.

Az elsődleges extrém sportok – például a gördeszkázás, az in-line görkorcsolyázás és a BMX – gyakran használják a half-pipes (U alakú szerkezetek) és a városok adottságait a trükkök széles skálájának bemutatására. A sportágaknak van egy egyedi szubkultúrájuk is, amely elválasztja őket a hagyományos csapatsportoktól. Ez egy olyan ifjúságorientált kultúra, amely magáévá tette a punk zenét és a divatot, és hangsúlyozza az egyéni kreativitást.