Babakötvény összehasonlítása a többi megtakarítással

Tudtad, hogy a babakötvény mellett közel 100 féle banki és biztosítói gyermek-megtakarítási ajánlat is elérhető?

 

Melyik mellé érdemes 10-15 évre elköteleződnöd?

 

Segítünk megtalálni a hozzád illőt!

Babakötvény helyett: számold ki, mennyi pénzt gyűjthetsz össze!

Számold ki kalkulátorunkkal, mennyi pénzt gyűjthetnél gyermekednek egy biztonságos és jövedelmező megtakarítással!

Gyermek életkora
Havi megtakarítás
Újra kalkulálok
Érd el ezt az összeget!
Iratkozz fel, és mutatjuk a konkrét ajánlatokat!
Aegon
Allianz
CIG Pannónia
Generali
Grawe
Groupama
K&H
Metlife
MKB
Signal Iduna
Union
Uniqa

A babakötvény az egyik, de nem az egyetlen megoldás.

2019-re, a gyermek megtakarítások fogalomköre szinte teljesen összemosódott a babakötvénnyel, ez azonban nem az egyetlen, hanem csak az egyik féle (az állami)  megoldás arra, hogy gyermekednek tőkét gyűjts össze a 18. születésnapjára, amellyel majd könnyebben tud nekivágni az életnek.

Egyébként 2012-ig a babakötvény, még a kereskedelmi bankok kínálataiban is elérhető volt, 2012-től azonban, államosították azaz ez a konstrukció már csak a Magyar Államkincstárnál vehető igénybe.

A köznyelvben babakötvényként ismert gyermek megtakarítási típus gyakorlatilag egy olyan állam által kínált letéti számla és értékpapír számla, amelyen összesen 1 féle értékpapír vásárolható: A babakötvény nevű papír, egy fix lejáratú inflációkövető magyar állampapír, amely mindig az előző évi inflációnál 3%-kal magasabb kamatot kínál.

A babakötvénnyel tehát a gyermekednek félretenni kívánt pénzt hosszú távra kölcsönadod az államnak, aki ezért cserébe az infláció feletti 3%-os kamatot fizet neked. Ezen kamaton felül pedig az állam maximum havi 500! Ft adókedvezményt is jóváír a számlára.

Az infláció feletti 3%-os éves hozam sok vagy kevés? Ezt döntsd el te, ha viszont azt mondod, hogy neked kevés akkor a jó hírünk az, hogy egyéb megtakarításokkal, akár magasabb hozamot is elérhetsz hosszútávon!

A babakötvény így az egyszerűsége és és az adókedvezmény korlátja miatt ideális választás lehet azoknak, akik csak havi néhány ezer forintot szeretnének félretenni a gyermeküknek. Ha viszont legalább havi 10.000 Ft-os megtakarításban gondolkozol, és a maximális elérhető hozamra törekszel, akkor erősen ajánlott, hogy ismerd meg a többi gyermek megtakarítási lehetőséget is.

Állami babakötvény vs. piaci gyermek megtakarítások

Nem csak az államkincstár, de a kereskedelmi bankok és biztosító társaságok is kínálnak olyan népszerű gyermek megtakarítási számlákat, amelyeket több ezren választanak havonta. A piaci számlák nagy előnye, hogy folyamatosan versenyben vannak egymással, tehát igen jó feltételeket kínálnak, másrészt pedig ezekkel a számlákkal a babakötvénnyel ellentétben nem csak magyar állampapírokba fektethetünk. A további fő különbségeket ebben a táblázatban foglaltuk össze:

A gyermek megtakarítások és a babakötvény összehasonlítása:

Tulajdonság
Állami babakötvény
Piaci gyermek megtakarítások
- Tulajdonság: Elérhető hozam
- Állami babakötvény: infláció + 3%
- Piaci gyermek megtakarítások: Inflációtól függetlenül akár több is
- Tulajdonság: Költség
- Állami babakötvény: költségmentes
- Piaci gyermek megtakarítások: Ajánlattól függően
- Tulajdonság: Mögöttes befektetés
- Állami babakötvény: 1 féle állampapír
- Piaci gyermek megtakarítások: 20-50 féle értékpapír
- Tulajdonság: Hozzáférés
- Állami babakötvény: 18 év után
- Piaci gyermek megtakarítások: 18 év előtt is
- Tulajdonság: Fő előnye
- Állami babakötvény: egyszerű megnyitni
- Piaci gyermek megtakarítások: az elérhető hozamnak nincs korlátja
- Tulajdonság: Fő hátránya
- Állami babakötvény: az elérhető hozam korlátozva van
- Piaci gyermek megtakarítások: Független szakértő nélkül nehéz jól választani

A piaci gyermek megtakarítások legfontosabb előnye, hogy nem vagyunk beleszorítva a magyar állampapírba, hanem nemzetközi értékpapírok közül is válogathatunk, így egyrészt a hozamunk nem a magyar inflációhoz kötött, másrészt mértéke akár az éves  3% többszöröse is lehet. Persze nagyon nem mindegy, hogy melyik ajánlatot választjuk!

A választás tétje: Milyen a különbség az egyes gyermek megtakarítások között?

A piaci gyermek megtakarítások között legalább annyi eltérés van mint a különböző autó márkák és típusok között. A fő paraméterek, amelyeket ezeknél meg kell vizsgálnunk a:

  • költségek
  • a választható befektetések és várható hozamok
  • és a rugalmassági feltételek (hozzáférés, bónuszok, értékkövetés, stb…)

Itt pedig nagyon fontos ismerni a tényeket, mert azon túl, hogy 10-15-20 évre köteleződünk el egy megoldás mellett, az sem mindegy, hogy a lejáratkor mekkora induló tőkével tudjuk támogatni gyermekünket.

Egy jó és egy rossz választás között a legvégén akár milliós különbségek is lehetnek!

Tudjuk, hogy a legjobbat szeretnéd gyermekednek. A mi munkánk, hogy ebben segítsünk neked!

A babakötvényt ismered, de már nem vagy biztos benne, hogy az a legjobb. Használtad a kalkulátorunkat, tehát nagyjából képben vagy, hogy mennyi pénzt tudnál összegyűjteni gyermekednek, de hogyan is jönnek ki ezek a számok? Nincsen sem időd, sem kedved további cikkeket vagy szerződéses feltételeket elolvasni vagy a bankok / biztosítók ügyfélszolgálatain várakozni.

Szükséged van egy emberre, aki minden kérdésedre választ ad. Egy független szakértőre, akivel össze tudjátok hasonlítani a babakötvényt a többi megtakarítással és aki a pénzintézetek helyett téged képvisel. A lehető legmagasabb hozamot szeretnéd elérni, a lehető legkisebb költségek mellett és fontos számodra, hogy a félretett pénz biztos helyen legyen, azaz 15-18 év múlva a gyermeked 100% hogy a legjobbat kapja tőled. Havonta több száz embernek segítünk eligazodni a fenti kérdésekben. Engedd meg, hogy bemutatkozzunk.

Kik vagyunk mi?

Sok év szakmai tapasztalattal rendelkező független tanácsadók vagyunk a GRANTIS Hungary Zrt. tanácsadó cégnél. Többen a családanyák és családapák nehéz, de mégis élményekkel teli életét éljük. Éppen ezért nemcsak a gyereknevelés szépségeit ismerjük jól, hanem tisztában vagyunk az anyagi kihívásokkal is: elvégre szülőnek lenni az egyik legnehezebb hivatás. Hiszünk viszont abban, hogy ügyes pénzügyi tervezéssel mindenki jobbá és könnyebbé teheti gyermeke későbbi életét.

Mindenkinek joga van a független és őszinte tanácsadáshoz,

ahol az előnyök mellett az apróbetűs részeket is elmondjuk.

Jelentkezem tanácsadásra!

Miért kérd a segítségünket a döntés meghozatala előtt?

Ha megtakarítást keresel a gyerekednek, a legjobb helyen jársz.

Rengeteg ajánlat egy helyen

Babakötvény? TBSZ? Gyermekcélú életbiztosítás? 100-nál is több lehetőség közül segítünk kiválasztani a hozzád leginkább illőt, időt és energiát spórolva neked.

Függetlenek vagyunk

Egy értékesítő csak a saját termékét árulja, mi viszont a teljes megtakarítási piacot figyelemmel kísérjük, így biztos lehetsz benne, hogy a hozzád leginkább illő megoldást találod meg. Tanácsadásunk ingyenes és kötelezettségmentes.

Megkeressük neked a kedvezményeket

A megtakarítás kiválasztása mellett arra is figyelünk, hogy ne maradj le az állami támogatásokról és kedvezményekről, ezek ugyanis nem mindig járnak automatikusan.

Nincs apróbetűs rész

Alaposan ismerjük a megtakarítási konstrukciókat és a szerződésben rejlő apróbetűs részeket. Nem engedjük, hogy olyat válassz, ami később a gyermeked hátrányára válna. Ha kell, felvesszük a kapcsolatot a pénzintézetekkel.

A TV-ben is tőlünk kérnek tanácsot:

Minden a babakötvényről és a START-számláról
Minden a babakötvényről és a START-számláról

Pál Tímea a DunaTV-ben.

Családi adókedvezmények
Családi adókedvezmények

Sipos Csaba a DunaTV-ben.

"Nincs pénzem félretenni" - Így lehet elkezdeni a megtakarítást

Takács László a DunaTV-ben.

Az újságok is minket kérdeznek:

Akik már részt vettek tanácsadásunkon:

Több száz szülőnek adtunk már pénzügyi tanácsot.

Kovacs Nora
Kovacs Nora
2 hete
Az interneten találtam a Grantis-ra nyugdíjmegtakarítás témában keresgélve és már a honlapjuk is nagyon tetszett, mert transzparens és érthető. Az emailben kapott "információs csomag" is nagyon sok hasznos információt tartalmazott laikusoknak is érthető módon. Szimpatikus az, hogy függetlenek, így biztosan én dönthetem el, hogy mit szeretnék, nem érdekük, hogy rábeszéljenek bármire is. A dedikált pénzügyi tanácsadóm Szalai Szabolcs, aki nagyon pontosan, alaposan elmagyarázta adott témában (és azon felül is) a lehetőségeimet. Mivel mérsékelten értek a befektetésekhez, így különösen pozitív volt, hogy érthetően adta át az információkat és készségesen válaszolt minden kérdésemre. Nagyon gördülékenyen ment az ügyintézés is, csak ajánlani tudom őket. Nem mellesleg a cégtörténetük bámulatos, érdemes elolvasni.
Még több vélemény
Anna Zubreczki
Anna Zubreczki
egy hónapja
Balogh Zoltán 14 éve segít nekem pénzügyi kérdésekben. 2005-ben találkoztam vele először, akkor még egy másik cég képviseletében. Friss pályakezdőként szerettem volna minél előbb elkezdeni a takarékoskodást lakásvásárlásra. Akkoriban rendkívül szkeptikus voltam minden pénzügyi tanácsadóval kapcsolatban és megmondom őszintén, eleinte Zoltánnal kapcsolatban is; féltem, hogy esetleg csak a gyors pénzszerzésre megy ki a játék. Mondanom sem kell, ez a véleményem teljesen megváltozott az évek során - nem véletlenül tart ilyen régóta az együttműködés. A legfontosabb dolog, amit kiemelnék vele kapcsolatban, az az őszinteség és pontos, korrekt tájékoztatás. Mindig részletesen elmondja az adott konstrukció vagy lépés előnyeit és hátrányait, tisztán, számomra, laikus számára is érthetően magyarázza el egy-egy lépés költség- és idővonzatait, és igen, a 14 év során előfordult olyan is, hogy azt mondta, hogy a piac aktuális gyenge helyzete miatt jobban teszem, ha további értesítésig egy befőttesüvegben vagy a párnám alatt tartom a pénzem, mert egy eseti befektetésben csak veszítene az értékéből. Azt hiszem, ez mindent elmond Zoltán korrekt szakmai hozzáállásáról. Szakértelme, hosszútávú gondolkodása, őszinte, nyílt kommunikációja és nem utolsósorban kedves és humoros személyisége miatt csak ajánlani tudom!
Még több vélemény
Marianna Hajdu
Marianna Hajdu
az elmúlt héten
Nyugdíjbiztosítással kapcsolatban találtam rá a Grantisra. El is küldtem az elérhetőségem és a következő nap már keresett is Balogh Zoltán. Könyvelőként számokkal dolgozom én is, viszont a piacnak ezt a részét nem ismerem és kedvem sem volt feltérképezni a különböző nyugdíjbiztosítókat. Zoltán ebben volt a segítségemre, mindent elmondott ezzel kapcsolatban, és az összehasonlító kalkulátor segítségével megtaláltuk a számomra legjobb biztosítót. Profi, naprakész, nagyon közvetlen és ami a legfontosabb, nem erőltetett rám semmi felesleges dolgot. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Köszönöm a segítséget!
Még több vélemény

Jelentkezz ingyenes gyermekcélú tanácsadásunkra!

Add meg elérhetőségeidet, hogy találhassunk egy alacsony költségű, hatékony, ugyanakkor biztonságos megtakarítást gyermekednek.


Mi történik a jelentkezésed után?

Kitöltöd az űrlapot

Ma

Rendszerünk a jelentkezést elmenti.
Felhív munkatársunk

A legközelebbi munkanapon

Munkatársam telefonon előzetes igényfelmérést készít veled.
Személyes találkozón pontosítunk

Amikor neked megfelel

Kapsz egy kijelölt pénzügyi tanácsadót. A törvényi előírásoknak megfelelően ajánlatadáshoz személyesen kell találkoznod velünk, ahol pontosítjuk az igényeidet.
Gyermeked eléri a célját

Amikor a megtakarítás lejár

Akár milliókkal támogathatod gyermeked.

5 pénzügyi tipp gyermekvállalás előtt

Kinter Dóri az egyik vezető pénzügyi tanácsadónk, nem mellesleg a második gyermekét várja. Saját tapasztalatai alapján szeretne néhány tanácsot megosztani azokkal, akik a gyerekvállalás előtt állnak.

Szó lesz a Babakötvényről, a Start-számláról és még több másik megoldásról is, amik segíthetnek megalapozni gyermeked jövőjét.

5 pénzügyi tipp gyermekvállalás előtt

Előbb kiszámolnád még egyszer, mennyi megtakarításod lehet?

Ha jelentkezés előtt elvégeznél még egy kalkulációt, kattints a lenti gombra!

Kalkulálni szeretnék!