KEZDJ EGY DÍJMENTES ÖSSZEHASONLÍTÁSSAL!

Nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár vagy NYESZ? Mindháromra jár az évi 20% adójóváírás, de a kondíciók, költségek és várható hozamok tekintetében komoly eltérések vannak! Ezen az oldalon röviden bemutatjuk a 3 nyugdíjcélú számla előnyeit és hátrányait, amelyek alapján már nagyjából kirajzolódik majd számodra, hogy melyik áll hozzád a legközelebb.

De melyik pénzintézet kínálja a legkedvezőbb ajánlatot?

Erre nincsen egy általános jó válasz, nincsen egy „sztár termék”, ami mindenkinek ugyanolyan jó lenne. Több mint 51 pénzintézet összesen 80+ nyugdíj ajánlattal van jelen a piacon, és természetesen mindenki szerint a sajátja a legjobb.

Érdekel egy független összehasonlítás?

Szakértőink készítenek neked egy kalkulációt a szempontjaid alapján a top3 ajánlatról!

18,5 MILLIÓS NYUGDÍJ NAPI 1 KÁVÉ ÁRÁBÓL

Mennyit érdemes félretenni nyugdíj célra? Ez minden esetben egyéni kalkuláció kérdése, hiszen leginkább attól függ, hogy most mekkora bevételből élünk, és hogy mennyit tudunk félretenni nyugdíj célra.

Ökölszabályként viszont azt szoktuk mondani, hogy legalább a fizetésünk 10-15%-át érdemes eltenni. Egy átlagos ügyfelünknél ez havi 25.000 Ft, amit he leosztunk 30 napra, akkor kijön, hogy:

Ez a 18,3 millió forint viszont lehet 15 vagy akár csak 13 millió forint is a végén, attól függően, hogy most a jelenben milyen jól választunk nyugdíjcélú számlát. Ezért kiemelten fontos egy független szakértőt bevonni a döntésbe, mert millióktól eshetünk el / vagy nyerhetünk meg egy jó választással.

De mit kell tudni a 3 nyugdíj megtakarítási formáról? Nézzük meg most ekezet:

1. NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS

Előnyök:

 • Az évente félrerakott megtakarításod +20%-át (de maximum évi 130.000 Ft-ot) visszaigényelheted a befizetett SZJA-dból.
 • Nem kell aktívan foglalkoznod az előtakarékossági szerződéssel.
 • A banki kamatok többszörösét érheted el a profi alapkezelőknek köszönhetően.
 • A pénz hozzáférhetősége független a nyugdíjkorhatár emelésétől.
 • Rengeteg megtakarítási portfólió közül választhatsz, így biztos, hogy megtalálod a számodra megfelelőt.
 • Személyes pénzügyi tanácsadót vehetsz igénybe mellé

Hátrányok:

 • 10 évnél rövidebb időre, tehát 55 éves kor felett nem éri meg elindítani.
 • Rengeteg konkrét ajánlat létezik, így nehéz jól választani szakértői segítség nélkül.

Kinek érdemes választani a Nyugdíjbiztosítást?

A Nyugdíjbiztosítás azok számára lesz optimális választás, akiknek legalább 15 évük van hátra a nyugdíjig, nem értenek a befektetésekhez és nem is szeretnének ezzel foglalkozni, de fontos számukra, hogy a magyar gazdaságtól függetlenül, a lehető legmagasabb éves átlaghozamokat érjék el. Illetve akik számára top prioritást élvez, hogy a szerződésük 65 éves korukra hozzáférhető legyen, akkor is ha az állam akkor már 70 vagy 75 évre tolta ki a nyugdíjkorhatárt.

Bővebben a nyugdíjbiztosításokról >>

2. ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR

Előnyök:

 • Az évente félrerakott megtakarításod +20%-át (de maximum évi 150.000 Ft-ot) visszaigényelheted a befizetett SZJA-dból.
 • Alacsony költségek
 • Nem kell vele aktívan foglalkozni
 • A munkáltatód is támogathat a megtakarításban

Hátrányok:

 • Nyugdíjkorhatárhoz kötött, hogy mikor férhetsz hozzá a pénzhez.
 • Jórészt állampapírba fektetnek, így a hozamteljesítmény túlzottan is a magyar gazdaságra támaszkodik.
 • Pénztáranként mindössze 3-5 megtakarítási portfólió közül lehet választani.
 • Nincs személyes tanácsadó.
 • 10 évig semmi esetre sem hozzáférhető a pénz.

Kinek érdemes választani az Önkéntes nyugdíjpénztárt?

Akik számára a munkáltatójuk biztosít tagdíjkiegészítést, így a bruttó fizetésükből tudnak félretenni a pénztárukba, illetve minden olyan megtakarító számára, aki havi 54.000 Ft felett szeretne félretenni és „kimaxolta” a Nyugdíjbiztosítás által igénybevehető SZJA kedvezményt, és kiegészítené azt egy nyugdíjpénztári tagsággal.

Bővebben az önkéntes nyugdíjpénztárakról >>

3. NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGI SZÁMLA (NYESZ)

Előnyök:

 • A legnagyobb befektetői szabadságot nyújtja.
 • Magának a számlának a legalacsonyabb költségei
 • Több száz befektetési alap, ETF, és értékpapír közül lehet választani.
 • Hozzáértőként magas hozamokat lehet vele elérni.

Hátrányok:

 • Nyugdíjkorhatárhoz kötött, mikor férhetsz hozzá a pénzhez.
 • Magas befektetői szakértelmet igényel.
 • Semmiféle külső segítség nem jár hozzá.
 • Neked kell adni-venni a részvényeket, kötvényeket stb.
 • Könnyen lehet negatív hozamokat is csinálni.
 • Nem adható meg haláleseti kedvezményezett.

Kinek érdemes választani a Nyugdíj előtakarékossági számlát?

A NYESZ a tapasztalt befektetőknek ajánlott, akik nem feltétlen havi rendszerességgel, hanem évi néhány alkalommal szeretnének befektetni, és erre vennének igénybe SZJA kedvezményt.

NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGOK ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLÁZATA

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

Önkéntes nyugdíjpénztárNyugdíjbiztosításNyugdíj-előtakarékossági Számla
Ajánljuk neked, ha:A munkáltatód fizeti helyetted a tagdíjat, vagy már csak 10-12 éved van hátra a nyugdíjig.Legalább 13-15 éved van hátra a nyugdíjig, és fontos számodra a stabil és magas hozam.Jártas vagy a befektetések területén, és aktívan tudsz értékpapírokkal kereskedni.
Nem ezt ajánljuk neked, haSaját pénzből tennél félre, vagy legalább 15 éved van hátra a nyugdíjazásodig.Kevesebb mint 10 éved van hátra a pihenőévekig, és szívesen hagyatkozol az államra a nyugdíj-megtakarításodnál.Ha nem szeretnél foglalkozni a nyugdíj előtakarékosság menedzselésével, vagy nem értesz hozzá.
Mitől függ az elérhető hozam?A választott pénztári portfólió, de leginkább a magyar állampapírok és a magyar gazdaság teljesítményétől.A választott eszközalapok teljesítményétől.Elsősorban a saját értékpapír-kereskedési szaktudásodtól.
Költségek:A TKM-ek 0,9% és 2,5% között alakulnak 10 éves távon.A TKM-ek 1,5% és 4% között alakulnak időtávtól és kockázati szinttől függően.A vásárolt befektetési alapok költségeitől függ. 0,2% és 4% között bármennyi lehet.
Lejárat:Tényleges nyugdíjazás ideje, de legalább 10 év.Tényleges nyugdíjazás ideje, de legalább 3 év, halál vagy legalább 40%-os rokkantság.Tényleges nyugdíjazás ideje, de legalább 10 év.
Mögöttes befektetés:Általában fele arányban állampapír, fele arányban egyéb hazai értékpapírok.Garantált, menedzselt és vegyes befektetési alapok.Európai és hazai értékpapírok.
Adókedvezmény:Évi 20%, de maximum 150.000 FtÉvi 20%, de maximum 130.000 Ft.Évi 20%, de maximum 100.000 Ft.

Pozsár László bemutatja előtakarékosságokat

CSAK EGYET KÉRÜNK: NE DÖNTS EGYEDÜL!

Az elmúlt 8 évben több mint 6.000 nyugdíj célú szerződést elindításában segédkeztünk és rengeteg olyan esetet láttunk, ahol egyedül, vagy nem megfelelő szakértő bevonásával döntöttek. És ez sajnos látszik a számokon is. Ezért ha egyetlen tanácsot elfogadsz tőlünk, akkor az ez: Ne dönts egyedül! Miért ne? Mert milliós tétje van annak a jövőben, hogy most hogyan választasz. Egyedül pedig lehetetlen átlátni az 80+ nyugdíj célú megtakarítást.

Havi több mint 1.000-en fordulnak hozzánk azzal, hogy mutassuk meg a saját fejlesztésű kalkulátorunkkal, hogy hogy néznek ki a számok. És neked is tudunk segíteni!

EGY ÚJ AUTÓ ÁRÁT IS ELBUKHATOD, HA ROSSZUL VÁLASZTASZ!

Több mint 80-féle nyugdíj-előtakarékosságot kínálnak ma, ebből 33 nyugdíjbiztosítás. Mindegyikre jár a 20%-os adóvisszatérítés, de ezen túl olyan súlyos különbségek vannak ezek között, mint ha autót vennél.

 • Eltérés a költségekben,
 • Eltérés az elérhető hozamokban,
 • Eltérés a szüneteltetési lehetőségekben
 • és eltérés a bónuszokban.

Ha egy havi 25.000 Ft-os nyugdíj megtakarítást nézel, akkor egy rossz választással akár 5 milliótól eshetsz el a jövőben, de egy közepessel is 3 millióval kevesebb pénzed gyűlhet majd össze a nyugdíjadra.

Ezért azt javasoljuk, hogy ne dönts egyedül! 2014 óta ezzel foglalkozunk: Folyamatosan szűrjük és elemezzük a pénzintézetek nyugdíj megtakarítási ajánlatait, hogy a tényeket és valós számokat tudjuk neked megmutatni, az előnyökkel és hátrányokkal együtt.

MIÉRT VÁLASZTJA HAVI TÖBB MINT 1.000 EMBER A GRANTIS-T?

 • Független, 100%-ban magyar tulajdonú alkuszcég vagyunk, a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt, akik a te megbízásodból dolgoznak. Nincsen kiemelt partnerünk, nem húzunk semmilyen pénzintézet felé így a részrehajlásmentsség garantált.
 • Nálunk nincs nyomulás, vagy értékesítési kényszer. Érdeklődőink a weboldalunkon keresztül találnak meg minket és ők fordulnak hozzánk igényeikkel. A célunk, hogy érts és lásd a számokat, így a marketing és az ígéretek helyett objektív döntést tudj hozni bármilyen pénzügyi témában.
 • Szolgáltatásunk ügyfélértékelése 4,96 csillagos az 5-ből. Olvass el néhányat a több mint 1.300 Google értékelésből, amit arról írtak, hogy milyen velünk egy találkozó: Google értékeléseink >> Az értékelések mindegyike valós, a Google hivatalos rendszeréből egyébként NEM lehet véleményt törölni.
 • Szolgáltatásunk díjmentes, mert minket majd az a pénzintézet honorál, amelyet te a tanácsadásunk végén kiválasztasz. Mi mindegyiktől azonos jutalékot kapunk, ezt szintén a Magyar Nemzeti Bank szabályozza.
 • Nem drágább a segítségünkkel kiválasztani egy pénzügyi szerződést, hiszen ugyanazokat az ajánlatokat kapod mintha egyenesen a pénzintézethez mennél. Viszont rengeteg időt és akár milliókat spórolunk meg neked egy jó választással.
 • 55 szakértőnk mindegyike diplomás pénzügyi- / közgazdasági szakember, akik közül nem egy 10-20 éve a szakmában van. Nálunk alapkövetelmény, hogy mindenki a lelkiismerete szerint dolgozzon.
 • Ügyfélmegtartásunk 2014-es alapításunk óta 96%-os (A piaci átlag valahol 50 és 70% között van) mert a teljes üzleti modellünk arra épül, hogy ügyfeleinket a megtakarítási szerződéseik lejártáig (és utána is) tudjuk tudjuk kísérni.
 • Az ellentettjét képviseljük, amit ma itthon „pénzügyi tanácsadásnak” hívnak. 2014-ben elegünk lett a látszat függetlenségből, és ekkor alapítottuk meg a GRANTIS-t. A teljes sztorinkat itt tudod elolvasni. >>
 • Az objektív tájékoztatásban hiszünk, ezért a sajtó is többször kéri ki a véleményünket. Ezeken a weboldalakon találkozhattál velünk. >>

MEGVÁLASZOLTUK A KÉRDÉSEIDET!


Mennyire megbízható az összehasonlítás?

Összehasonlító kalkulátorunkat a pénzintézetek bevonásával fejlesztettük, ezért az ezekben közölt adatok megfelelnek a valóságnak. A GRANTIS független közvetítő, nincsen saját termékünk, mi is csak a piacon elérhető ajánlatokat ajánljuk. Rajtunk keresztül így nem lesz drágább a szerződésed, viszont milliókat spórolhatsz egy jó választással.


Miért járok jobban ha nem rögtön a biztosítóba megyek?

Egy pénzintézet vagy ügynök szerint mindig a saját terméke lesz a legjobb. Mi közel az összes szóba jöhető ajánlatot megmutatjuk és összehasonlítjuk neked. Elmagyarázzuk a különbségeket, az előnyöket és hátrányokat így valóban objektív döntést tudsz majd hozni. Egy GRANTIS tanácsadóval találkozni olyan, mintha minden pénzintézetben lenne egy beépített embered.


Hogyan lehet ez számomra ingyenes?

Szolgáltatásunk azért ingyenes számodra, mert annak ellenértékét a pénzintézetek fizetik meg nekünk sikerdíjként egyenlő mértékben, azaz mindenki egyformán honorálja munkánkat. Itt nagyon erős a szabályozás a Magyar Nemzeti Bank részéről a függetlenség megóvása miatt, pontosan ezért ugyanazokat az ajánlatokat érheted el rajtunk keresztül is, mint a piacon, és nem lesz, nem is lehet drágább neked.


Mit jelent a 20% adókedvezmény?

A már befizetett SZJA-dból a nyugdíj megtakarításba évente félretett pénzednek maximum 20%-át lekérheted pluszként a nyugdíjszámládra. Ez azt jelenti, hogy minden nyugdíj célra félretett pénzedhez az állam hozzácsap még 20%-ot. Érdemes ezt kihasználni, mert ha nem élsz vele, akkor ez a 20% elveszik.


Mi történik a jelentkezés elküldése után?

Felvesszük veled a kapcsolatot, pontosítjuk az igényeidet, és már neki is látunk a pénzintézetek versenyeztetésének. Fontos tudnod, hogy a teljes folyamat számodra kötelezettségmentes, azaz nem fogsz tapasztalni nyomulást, semmit nem akarunk eladni neked, és semmiről nem kell döntened az első találkozón. Neked van egy igényed, mi arra hozunk válaszokat, a döntés pedig végig a tiéd.


Mi ez a GRANTIS?

A GRANTIS Hungary Zrt. egy 100%-ban magyar tulajdonú, független pénzügyi közvtetítő alkuszcég. Tevékenységünket a Magyar Nemzeti Bank felügyeli. Havonta közel 1.000 érdeklődőnek segítünk tisztán látni a nyugdíj- (és egyéb) megtakarítások terén. Közel 50 független szakérértőnk mindegyike közgazdasági / pénzügyi szakember, a nyomulás helyett pedig az őszinte tájékoztatásban hiszünk.