A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján egy decemberi átlagkeresettel rendelkező munkavállaló esetén ez havi 19 719 forint megtakarítást jelent egy cégnek. Az adócsökkentésből származó megtakarítást fordíthatod olyan juttatásokra, amik támogatják a toborzást és a munkaerő megtartást.

Biztonságot jelent az egészségbiztosítás

Az egyik ilyen népszerűvé váló eszköz a céges egészségbiztosítás. A fenti átlagbérrel számolva a ma megköthető biztosítások közül több olyan teljes értékű szolgáltatás közül is választhatnak a legalább 10 főt foglalkoztató cégek döntéshozói, amelyek kevesebbe kerülnek, mint az adókedvezménnyel megtakarított bérköltség. 

Egy 10 főt foglalkoztató vállalkozás éves díjfizetést választva havi 19 019 forintért is biztosíthatja alkalmazottait, tehát néhány forinttal kevesebbért, mint amennyit megtakarít az idei év adócsökkentéseinek köszönhetően egy átlagbért kereső alkalmazott bérköltségén.

Még kedvezőbb a helyzet magasabb jövedelmű alkalmazottak esetén: például egy budapesten alkalmazott középvezető bruttó 884 956 forintos jövedelmére vetítve 35 399 forint a januári adócsökkentés teljes összege, tehát még az egészségbiztosítás finanszírozásával is marad megtakarított összeg a cégnél. 

A dolgozók magas színvonalú privát egészségügyi ellátást kapnak ekkora ráfordítás mellett: panasz esetén egy rövid telefonos egyeztetést követően a biztosító szervezi az ellátást. Két héten belül érkezhetnek időpontra akár egy általuk választott magán-egészségügyi rendelőbe, ahol várakozás nélkül kerülnek a legjobb szakmai kezekbe, szükség esetén pedig a biztosító vezet végig a további vizsgálatokon, beavatkozásokon. Mindez hálapénz és várólista nélkül. 

A biztosítás kiterjedhet a rendszeres éves szűrővizsgálatra, járóbeteg és ambuláns ellátásra, nagyértékű diagnosztikára, egynapos sebészetre, szakorvosi rendelésekre, második orvosi szakvéleményre. 7/24 orvosi call center hívható, ha panaszunk van, sőt, egyes biztosítók kórelőzménnyel is vállaljáka finanszírozást.

A vállalkozás számára az egyik legnagyobb előny, hogy nincs várólista, a dolgozók hamarabb nyerhetik vissza egészségüket, így kevesebb időre esnek ki a munkából. 

A cégméret és az igények is hatással vannak az egészségbiztosítási program költségére, például a vállalat méretétől függően is elérhetők díjkedvezmények. Így a cégre szabott juttatási rendszer kialakításának első eleme a részletes igényfelmérés és ezután következhet a biztosítók megversenyeztetése.