Milyen életbiztosítás való az újszülöttnek?

Egy nagy közhellyel élve a gyermek is ember, szóval neki is olyan biztosításokra van szüksége, mint egy felnőtt szülőnek. Ezeket az életbiztosításokat pedig két nagy csoportra oszthatjuk, a kockázati védelemre, és a megtakarításra.

Megtakarításra első soron a felsőfokú tanulmányok végett van szükség, míg a kockázati védelemre a betegségek, sérülések miatt.

Az újszülött kockázati védelme

Belegondolt már abba, hogyha gyermeke kórházba kerül, akkor annak milyen anyagi vonzata van önre nézve? Alaphangon szabadságot fog kivenni, hogy gyermekével lehessen a kórházban, így mindössze a jövedelme 60%-át kapja meg fizetésként. Gyermekének nyílván a legjobb színvonalú, legjobb szolgáltatást szeretné elintézni, ami szintén pénzbe kerül, nem is beszélve a gyógyulást elősegítő kisebb-nagyobb ajándékokról.

Hosszabb betegeskedés esetén pedig a gyermeknek a tanulásáról is érdemes gondoskodni, nehogy nagyon lemaradjon az iskolai tanulmányokban.

Az újszülött megtakarítása

Egy közelmúltban végzett felmérés szerint, a jelenlegi felsőoktatási rendszerben egy diploma megszerzéséhez közel 3.000.000 forintra van szüksége egy tanulónak. Mielőtt bárki félreértené, nem a költségtérítéses diákoknak, hanem azoknak, akik államilag finanszírozott képzésben vesznek részt, vagyis nem fizetnek tandíjat.

Magas tétel a lakhatás, a tanszerek, de ott van még a megélhetés, telefon, szórakozás, ruházat, szóval sok tételből tevődik össze, legalább 5 éven keresztül az a 3 millió forint, ami nagyjából havi 50.000 forintnak felel meg. Minél hamarabb kezdünk el gyűjteni gyermekünknek, annál zökkenő mentesebben tudjuk a rendelkezésére bocsátani a megfelelő mennyiségű összeget.

Kérjünk bátran segítséget!

Láthatjuk, hogy több olyan életbiztosítás is szóba került, amely ideális gyermekünk számára. A konkrét biztosítói ajánlatok között azonban jelentős költségbeli, és nyereségbeli eltérések lehetnek, amivel nem érdemes gyermekünk céljait kockáztatni. Az űrlap segítségévek igényeljen Ön is egy személyes konzultációt, ahol szakértőnk megtalálja gyermeke számára a legjobb megoldásokat!