Szerzőink - Rádi Balázs

Rádi Balázs

Rádi Balázs

Összes cikk

Rádi Balázs, a Grantis weboldal részben neki köszönhetően érte el jelenlegi formáját. A weboldal optimalizálásán túl elemző cikkek is fűződnek a nevéhez, igazi multitalentum. Tartotta a kapcsolatot a külső partnerekkel, szakértőket vont be a projektek megvalósításába.

Rádi Balázs cikkei (6)

Nem éri meg feladni a nyugdíj megtakarítást akkor sem, ha elszállnak a kiadásaid

A szakadatlanul emelkedő infláció sok megtakarítót arra kényszeríthet, hogy hozzányúljon hosszú távú megtakarításaihoz, például a nyugdíjra félretett pénzéhez. De vajon milyen következményei vannak a nyugdíjcélú megtakarítások feltörésének és miért érdemes inkább más megoldást keresni, ha forrásra van szükségünk.

Nyugdíj előtakarékosság
 • Rádi Balázs
 • frissítve: 2022. október 13.
Megbetegedtem, mi történik ilyenkor a privát egészségügyben?

Az állami egészségügy végeláthatatlan útvesztőiről már mindenki hallott: mire kigyógyítanak valakit, hónapok, évek telhetnek el, miközben a beteg azt érzi, hogy nincs a kezében a saját sorsa, nem érti, mi történik maga körül, teljesen kiszolgáltatott a rendszernek. Nézzük, hogyan működik ugyanez a privát egészségügyben!

Egészségbiztosítás
 • Rádi Balázs
 • frissítve: 2022. október 04.
Hagyod köddé válni a pénzed, miközben be is fektethetnéd?

Még mindig sokan kötődnek a készpénzhez, mert egy fizikai tárgy, össze lehet hajtogatni, meg lehet számolni, és ott az érzés, hogy az a tiéd, mert a kezedben tartod. De hiába teszed befőttesüvegbe vagy a matrac aljába, a pénzed 2-3%-a minden évben köddé válik – anélkül, hogy elvennék tőled. Tedd fel a kérdést: megéri?

Életbiztosítás
 • Rádi Balázs
 • frissítve: 2022. október 04.
A unit linked nyugdíjbiztosítás

Szinte triviális, hogy amennyiben valamilyen formában nem gyűjtünk magunknak pénzt idősebb korunkra, akkor a vajas kenyéren kívül nem sok mindenre jut majd pénz. Ilyenkor pedig elkezdünk keresgélni, hogy melyik megtakarítás lenne a legjobb megoldás számunkra. Milyen jó lenne egy olyan megtakarítás, ami magas hozamokat tud adni, biztonságos, és még rendelkezik egy-két extrával is. Szerencsére van ilyen lehetőség, a neve nyugdíjbiztosítás. Nézzük is meg hogyan felel meg a kritériumoknak.

Nyugdíj előtakarékosság
 • Rádi Balázs
 • frissítve: 2022. október 04.
A unit linked biztosítás hozama

Amikor pénzt halmozunk fel, vagyis megtakarítunk mindig egy sarkalatos kérdés, hogy mekkora nyereséget kapunk. A unit linked típusú életbiztosításoknál ezt nehezebb megállapítani, hiszen ez nem egy banki konstrukció, ahol előre megadják a kamatot. Persze ettől függetlenül nagyon jól lehet tervezni ezekkel a megtakarításokkal is.

Életbiztosítás
 • Rádi Balázs
 • frissítve: 2022. szeptember 27.
A Jókai utcai házomlás rámutat a társasházi biztosítás fontosságára

A Jókai utcai tetőomlás tragikus esete rámutat a társasházi biztosítások fontosságára - hívja fel a figyelmet a Grantis.

Lakásbiztosítás
 • Rádi Balázs
 • frissítve: 2022. augusztus 23.