Idegesítő, nyomulós telefonhívásokban már mindenkinek volt része, amit egy normális ember az ellenségének sem kívánna. Az olyan ügyfélszolgálat már annál ritkább, ami valóban az ügyfelek támogatását szolgálja, és nehezebb is egy ilyet létrehozni – mi csak azért is megcsináltuk.

A sajátos üzleti modellünk következménye, hogy nálunk nincs hideghívás, azaz kéretlenül nem zaklatunk senkit, főleg nem akarunk telefonon terméket értékesíteni. Egyszerűen nem szorulunk rá:

az ügyfelek jönnek hozzánk, és nem mi megyünk hozzájuk.

A GRANTIS-modell amilyen ritka, olyan egyszerű is: megkeressük azokat a megtakarítási témákat, amik az embereket érdeklik, és ezekre építve gyártunk cikkeket és videókat. Sőt, nagyon gyakran a tévébe is meghívnak minket, hogy nagyobb nyilvánosság előtt beszéljünk a közérdekű témákról. Segítünk tisztábban látni a megtakarításokra, pénzügyekre fogékonyabb embereknek, akik közül nagyon sokan ezt úgy hálálják meg, hogy hozzánk fordulnak a személyes pénzügyeik menedzselése érdekében. Ha úgy döntenek, hogy továbbállnak, akkor sincs gond – de mi akkor is adtunk valami értékeset a számukra.

Az ügyfélszolgálat nálunk azért kell, hogy a bejövő megkeresésekre válaszolni tudjanak. Mikor valaki jelzi, hogy rendbe tenné a pénzügyeit, és megtakarítást indítana, akkor az ügyfélszolgálat rögzíti ezeket az igényeket, majd átadja az egyik pénzügyi tanácsadónknak, aki személyesen tovább pontosítja az elképzeléseket.

Ha valaki menetközben meggondolja magát, akkor tiszteletben tartjuk a döntését. Eleve nem akarunk senkit rábeszélni semmire, főleg nem telefonban, de még az első személyes találkozón sem. Komoly döntésekhez méltóan általában kettő-három találkozásra is szükség van, mire minden kikristályosodik, és sikerül megtalálni a lehető legjobb megoldást. Ha valaki tehát elbizonytalanodik, akkor bőven van ideje azt mondani, hogy nem, ő mégsem ezt szeretné.

Aki ügyfelünkké válik, azzal később is tartjuk a kapcsolatot. Itt sem keresztértékesítést kell elképzelni: nem akarunk senkit további megtakarításokra rábeszélni. Ügyfélszolgálatos munkatársunk azért telefonál félévente-évente, hogy megtudja, minden rendben van-e, esetleg van-e valamilyen kérdés. Ezzel is éreztetjük, hogy mi végig ott állunk ügyfeleink mellett egészen a megtakarítási időszak végéig, és nem tűnünk el hirtelen.

Az ügyfélszolgálat munkáját jobban senki nem tudná elmesélni, mint ahogy a részleg vezetője, Pál Tímea, aki azt is elmondja az alábbi videóban, hogy mit szeret leginkább a munkájában:

Olyan ügyfélszolgálatot akartunk, amilyennel mi is szívesen lépnénk kapcsolatba