Zárt végű pénzügyi lízing esetén a a lízingelt eszköz a futamidő letelte és a lízingdíjak maradéktalan megfizetése után a lízingbevevő tulajdona lesz.

A zárt végű lízing jellemzően fix kamatlábbal és 12 hónaptól 48 hónapig terjedő futamidővel jár. A lízingbevevő idő előtt felmondhatja a szerződést, ami gyakran további díjakat von maga után a korai kilépésért. Az ilyen megállapodással beszerzett járművek esetében gyakran van éves kilométer-korlátozás.

Ezek a díjak lehetnek többszintűek vagy fokozatos díjszabás szerint is, amikor a lízingbevevő egy átalánydíjat fizet, amely az első néhány ezer kilométert fedezi a határérték túllépése esetén, majd a határértéket meghaladóan forint/kilométer díjat fizet. Ezen túlmenően a lízinget igénybe vevő felelős az eszközzel kapcsolatban felmerülő bármilyen többletkopásért és elhasználódásért.

A zárt végű lízing lezárásakor a lízingbeadó az eszköz értékcsökkenési értéken történő eladására törekedhet. Elképzelhető, hogy a lízingbevevő még mindig igyekszik megvásárolni az eszközt ezen az új árfolyamon, és akár ösztönzőket is felajánlhatnak, hogy egy ilyen üzletet más potenciális vevőkhöz képest alacsonyabb áron kössön meg.