A síelés mindenképp idetartozik, a snowboardozás, szánkózás, korcsolyázás, motoros szánozás, hórafting esetében biztosítója válogatja

A téli sportok vagy téli tevékenységek olyan versenysportok vagy nem versenysport jellegű szabadidős tevékenységek, amelyeket havon vagy jégen űznek, és amelyek többnyire a síelés, korcsolyázás és szánkózás változatai. Hagyományosan az ilyen játékokat télen csak hideg területeken játszották, de a műhó és a műjég nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé. A játékterek és pályák vagy hóból, vagy jégből állnak.

A gyorskorcsolya sportág egy fagyott, kör alakú jégpályát használ, de egyes létesítményekben a pályát egy zárt, jégpályát igénylő sportokhoz használt zárt területen kombinálják, vagy magát a jégpályát használják. Alternatívaként a jégcross downhill különböző magasságú és kanyarokkal kombinált pályát használ. A hosszú távú korcsolyázás (más néven “maratoni korcsolyázás”), mint például a túrakorcsolyázás, csak a szabadban történik, és a befagyott tavak, tavak és mocsarak rendelkezésre álló természetes jégét használja. A túrakorcsolyázásban időnként gyorskorcsolyázók is részt vesznek, bár a túrakorcsolyázás elterjedtebb.

.