Egy dokumentum, ami tartalmazza az állampapír kibocsátásának tényét, elnevezését, sorozatszámát, ISIN-kódját, a sorozat kibocsátásának kezdő időpontját, a kamatozás kezdőnapját, a lejárat napját, a névértéket stb.

A nyilvános kibocsátás kifejezés egyaránt alkalmazható egy vállalat első nyilvános kibocsátására és a későbbi kibocsátásokra is. Bár a részvények nyilvános kibocsátása nagyobb figyelmet kap, a kifejezés magában foglalja a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokat és a hibrid termékeket, például az átváltható kötvényeket.

Az első nyilvános kibocsátás (IPO) az első alkalom, amikor egy magáncég először bocsát ki vállalati részvényeket a nyilvánosság számára. A terjeszkedéshez tőkét kereső fiatalabb vállalatok gyakran bocsátanak ki IPO-t, valamint a nagy, már működő magántulajdonban lévő vállalatok, amelyek likviditási esemény részeként kívánnak nyilvánosan jegyzetté válni. Az IPO során az események nagyon speciális sorozata zajlik, amelyet a kiválasztott IPO-jegyzési garanciavállalók segítenek elő.