Már öt járműtől köthető flotta gépjármű biztosítás, amelynek díja egy gépjárműre vetítve általában kedvezőbb mint ha egy autóra kötsz biztosítást. Akár egy egyéni vállalkozó vagy kisebb flottával, akár egy egész kamionparkkal dolgozik vállalkozásod, köthetsz flottabiztosítást. Csak KGFB-t vagy KGFB-t és Casco-t együttesen is lehet kötni, és kiválaszthatod, hogy melyik gépkocsira milyen külön biztosításokat szeretnél kötni.

A flottabiztosítás olyan vállalkozások számára elérhető, amelyek legalább két járművet lízingelnek vagy birtokolnak. A “flotta” kifejezés átlagosan 2-500 járműből álló csoportra utal, de a biztosítótól függően a méretük korlátlan lehet.

Ezenkívül bármely iparágban köthető flottabiztosítás, de a jármű rendeltetésétől függően előfordulhat, hogy egy adott biztosítási típus megkötésére van szükség.

Ugyanígy bármelyik járművezető is biztosítható, amennyiben a vállalat/igazgató engedélyt ad rá. Ennek oka, hogy a biztosítási kötvényt általában bármely engedéllyel rendelkező járművezető alapon állítják ki. Azonban előfordulhat, hogy a díjak emelkednek, ha fiatal vagy korábban elítélt járművezetőkre terjed ki a biztosítás.