Az a főbiztosítás, ami önálló egységet alkot, és ami mellé további kiegészítő biztosítások köthetők.

A biztosítás olyan szerződés, amelyet egy kötvény képvisel, és amelynek keretében egy magánszemély vagy szervezet pénzügyi védelmet, azaz kártérítést kap egy biztosítótársaságtól az őt kért károkkal szemben. A társaság összevonja az ügyfelek kockázatait, hogy a kifizetések megfizethetőbbek legyenek a biztosítottak számára.

Számos különböző típusú biztosítási kötvény áll rendelkezésre, és gyakorlatilag bármely magánszemély vagy vállalkozás megtalálhatja a számára ideális biztosítást. A személybiztosítások leggyakoribb típusai az autó-, az egészség-, a lakástulajdonosi és az életbiztosítások.

A vállalkozásoknak speciális típusú biztosításra van szükségük, amelyek az adott vállalkozás által viselt kockázatok meghatározott típusaira nyújtanak védelmet. Például egy gyorsétteremnek olyan biztosítási kötvényre van szüksége, amely fedezi a mélysütővel való főzés következtében bekövetkező károkat vagy sérüléseket. Egy autókereskedő pedig a tesztvezetések során bekövetkező károkra vagy sérülésekre köt biztosítást.