De mit tegyünk akkor, ha mi mégis szeretnénk, ha tovább élne a biztosításunk? Ebben a cikkben megkeressük a lehetőségeket, és a válaszokat.

Az életbiztosítások megszűnésének főbb okai

Számos oka lehet annak, hogy egy életbiztosítási szerződés megszűnik, nézzük meg őket:

Az első ilyen ok, ha a kötvény átvételétől számított 30 napon belül elállunk a szerződéstől, de ez nem jellemző, elvégre is minek indítottunk volna egy életbiztosítást, ha 30 napon belül már nem akarjuk folytatni?

A második lehetséges ok, ami szintén a szerződés elején szokott megesni, hogy valamiért nem jut el a pénz a biztosítóhoz. Ennek oka elsősorban az, hogy előfordul, hogy nehezen tudjuk a banknál engedményeztetni a csoportos beszedési megbízást, vagy nem a megfelelő számlaszámra utaljuk a pénzt. Ilyenkor hiába figyelmeztet a biztosító, hogy díjelmaradásban vagyunk, mi tudjuk, hogy befizettük és nem foglalkozunk vele, tapasztalatunk szerint. Ez is vezethet a szerződés megszűnéséhez.

A harmadik ok, pedig az, hogy valóban nem fizettük be a díjakat, azt most lényegtelen, hogy milyen indíttatásból. Ilyenkor általában vagy díjmentesítődik a szerződés, ha van visszavásárlási érték (megtakarításos életbiztosításoknál), vagy 90 nap után megszűnik. Hogyan keltsük életre az életbiztosításokat?

egy idős ember az asztalon jegyzetel amin óra pénzérme és egy kisebb láda is van

Hogyan lehet újra élő a szerződés?

A kérdésre az egyértelmű válasz a reaktiválás, vagy újra aktívvá tenni a kapcsolatunkat, és szerződésünket a biztosítóval. Minden egyes életbiztosításnak van egy általános, és egy különös feltételrendszere, amit az ajánlat kitöltésekor is megkapunk. Ez tartalmazza, hogy milyen időtávon belül van lehetőségünk feléleszteni az elvesztettnek hitt életbiztosításunkat. Az életbiztosítások feltételeiről, és ezek értelmezéséről itt tehet szert hasznos információkra.

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy kitöltünk egy formanyomtatványt, amiben egy olyan igény fogalmazunk meg a biztosító felé, hogy szeretnénk folytatni az életbiztosítást. A biztosító mindössze 2 dolgot vár el tőlünk cserébe, az első ez a bizonyos formanyomtatvány, a második pedig az, hogy rendezzük a díjelmaradásunkat, és amint ez megtörténik, máris újra büszke tulajdonosai vagyunk az életbiztosításnak.

Legyünk előrelátók

Ebben a cikkben elmagyaráztuk, hogyan tudja újra aktívvá tenni elbukottnak hitt életbiztosítását. Gyakran előfordul, hogy a nem megfelelő kapcsolattartás, vagy adminisztratív okok miatt borul be egy szerződés, amivel mind a biztosító, mind Ön kárt szenved el. Sokkal hatékonyabb megoldás, és kisebb a hibaszázalék is, ha egy független pénzügyi szakember segíti Önt, így az ilyen ügyeket is egyik pillanatról a másikra sikerül megoldani. Igényeljen egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk onnantól fogva menedzselni fogja az Ön pénzügyeit, amivel rengeteg időt, energiát, és pénzt spórol meg Önnek!