Még a munkáltatónak is megéri

Bár az ilyen jellegű életbiztosításokat a munkáltató cég fizeti, és a dolgozó javára nyújt szolgáltatást, mégis tudunk mondani 2 olyan indokot, amely miatt egyértelműen megéri munkaadóként ilyen szolgáltatásokat finanszírozni a dolgozók részére.

Először is adóelőnyökkel jár. Míg a bejelentett bér után összesen kb. 50%-os adófizetési kötelezettség áll fenn, és a cafeteria után is (35,7% vagy 51,17%), addig az ilyen jellegű életbiztosítások után nem kell extra adót fizetni, a befizetett díjak pedig természetesen leírható költséget jelentenek a cég számára.

A másik előny pedig az, hogy így jobban lehet számítani a munkavállaló teljesítményére, hiszen egyrészt érzi, hogy meg van becsülve, másrészt, pedig ha történne vele valamilyen baleset, vagy egészségügyi probléma, akkor sem kell aggódnia, hiszen anyagilag nem okoz problémát a 40% fizetéskiesés (TB). Így csak akkor jön vissza dolgozni, amikor teljesen egészséges, és kész a 100%-os munkavégzésre. Ráadásul a felépülését is tudjuk segíteni.

egy öltönyös férfi kezet fog egy öltönyös nővel egy asztal fölött

Ez javasolt minden munkaadónak

Az egyik speciális életbiztosítás a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás. Azzal pontosan tisztában vagyunk, hogy a jelenlegi egészségügy, a betegek ellátása minden, csak nem kielégítő. Ez köszönhető a kevés orvosnak, a lepukkant épületeknek, a nehezen hozzáférhető műszereknek, és még lehetne sorolni. Amennyiben rendelkezünk egy egészségbiztosítással, akkor ezt mind kikerülhetjük, és válogatott orvosok várnak bennünket, kiemelkedő állapotú intézményekben, kifejezetten VIP ellátással, várólista, és minden egyéb kellemetlenség nélkül.

Ahogy az előbb is ecseteltük, ez óriási előny egy munkavállalónak, és a munkáltatónak is, hiszen hamar felgyógyuló, 100%-osan munkavégzésre képes alkalmazottakkal tud együtt dolgozni a lehető legrövidebb időn belül. És ezen felül is akad még számos, adóteher nélküli életbiztosítás, amelyet köthet magára is, és dolgozóira.

Az egyéb lehetőségek

Természetesen továbbra is adómentesen köthető a kockázati életbiztosítás, amely nem csak halál esetén téríthet, hanem például a kórházban eltöltött napok után, vagy egy műtét után is.

Itt vannak még a balesetbiztosítások is, melynek a díja töredéke a kockázati életbiztosításoknak, hiszen ez csak a balesetből történő egészségügyi problémák esetén térít, a megbetegedésekből származóakra nem.

Tipp: Sokan a nyugdíjprobléma miatt a cafeteria-n belül önkéntes nyugdíjpénztárt választanak, viszont érdemesebb ilyen jellegű életbiztosítás választani, hogy a nettó fizetésünkből felkészülni a nyugdíjra. Ebben az esetben ugyanis jár a 20%-os adókedvezmény a nyugdíj megtakarításra.

Érdemes céges életbiztosítást kötni

Ahogy ebben a cikkben is taglaltuk, mind a munkavállaló, mind a munkaadó részére is előnyösek a céges életbiztosítások, úgy anyagilag, mint emberileg. A megfelelős csoportos, illetve céges életbiztosításokat azonban nem egyszerű megtalálni, ezért érdemes szakértő segítségét kérni. A lenti űrlap segítségével igényeljen tőlünk személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk a lehető legjobb megoldásokat fogja letenni az Ön asztalára!